8 Μαΐου 2024

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στο φυσικό τοπίο των Αγράφων

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στο αμύθητης αξίας φυσικό τοπίο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη μετατροπή των Αγράφων και της Πίνδου σε βιομηχανική ζώνη με την εγκατάσταση αιολικών εργοστασίων διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Ιουλίου, που θα κορυφωθεί την Κυριακή με συγκέντρωση και πορεία στην ιστορική κορυφή της Νιάλας. Για τις ανάγκες της κινητοποίησης θα λειτουργήσουν τρεις κατασκηνώσεις και θα διοργανωθούν αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

Στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών αναμένεται να ανταποκριθούν Αγραφιώτες και μέλη των συλλόγων τους από όλη την Ελλάδα, σύλλογοι, φορείς και άνθρωποι του κάμπου, που γεννήθηκαν και ζουν κάτω από τον ίσκιο της «Κοιμωμένης των Αγράφων» (τη φιγούρα που σχηματίζουν οι δαιδαλώδεις κορυφές των Αγράφων), που πίνουν νερό και ποτίζουν τη γη τους από τα νερά των αγραφιώτικων βουνών. Κι ακόμη, ορειβατικοί, περιηγητικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι και κινήσεις και συλλογικότητες από όλη τη χώρα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

«Στέλνουμε σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τις Βρυξέλλες ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, υπεράσπισης του φυσικού πλούτου και των κοινών δημόσιων αγαθών, όπως η ενέργεια και το νερό. Βροντοφωνάζουμε ότι τα Άγραφα και την Πίνδο δεν θα τα παραδώσουμε στα καταστροφικά τους σχέδια που θέλουν να μετατρέψουν όλα τα βουνά και τα ποτάμια σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποσπώντας τους ότι πολυτιμότερο έχουν να προσφέρουν στις ερχόμενες γενιές: γη, ελευθερία, καθαρό αέρα, ψυχική ανάταση, καθαρά προϊόντα, ενότητα με τη φύση και πάνω απ’ όλα, μνήμη», αναφέρει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται σε μια χρονική στιγμή όπου το κίνημα για «Ελεύθερα Βουνά-Χωρίς Αιολικά» εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα και γίνεται ολοένα και μαζικότερο, συσπειρώνοντας συνεχώς περισσότερους πολίτες, φορείς και συλλόγους. Στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, καλούν ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, το Δίκτυο φορέων και πολιτών για την προστασία του Ασπροποτάμου, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, η Πρωτοβουλία Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων, το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα (Καρδίτσα) και το Συντονιστικό Αθήνας (Ευρυτανικοί Σύλλογοι).

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *