27 Απριλίου 2024

Δήμος Αγράφων: Οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ σε κάθε νεογέννητο παιδί

Ο Δήμος Αγράφων ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε κάθε νεογέννητο παιδί που θα γεννηθεί εντός των ορίων του 3.000 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα που μαστίζει τη χώρας προχωρά στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που θα επιλέξουν να γεννηθούν τα παιδιά τους στα Άγραφα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει με την προσφορά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην περιοχή αλλά με απόφαση του δημάρχου από τις αρχές του 2024 η παροχή διπλασιάζεται και έτσι κάθε νεογέννητο θα λάβει 3.000 ευρώ.

Άγραφα: 3.000 ευρώ για κάθε γέννα παιδιού από τον δήμο

Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει προσθετικά και το επίδομα γέννησης 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, η οικογένεια που θα επιλέξει να αποκτήσει νέο μέλος θα αποκτήσει ένα ποσό συνολικού ύψους 5.000 ευρώ με την έξοδο από το μαιευτήριο.

Επιθυμία της Δημοτικής αρχής με την εν λόγω παροχή είναι όχι μόνο να κάνουν παιδιά οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και να παρακινηθούν νέα ζευγάρια να εγκατασταθούν στα όρια του Δήμου και να ξεκινήσουν εκεί τη δημιουργία της οικογένειάς τους με ένα ή και περισσότερα παιδιά.

«Στην ελληνική επαρχία ό,τι αναπτύχθηκε, αναπτύχθηκε τυχαία. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι το ελάχιστο. Θέλουμε σχεδιασμό δημογραφικής πολιτικής στην Ελλάδα. Σαν δήμος δώσαμε στις νέες μαμάδες το 2022 1.500 ευρώ και από του χρόνου θα δίνουμε 3.000» είπε στο Action24 ο δήμαρχος Αγράφων.

Η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με τον κ. Καρδαμπίκη.

dnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *