27 Απριλίου 2024

Στον τελικό του Champions League με επική ανατροπή η Λίβερπουλ

Μπορεί να έχασε στον πρώτο ημιτελικό στο «Καμπ Νου» με 3-0, όμως η Λίβερπουλ απάντησε στο «Άνφιλντ» με σκορ 4-0 και έγραψε ιστορία, καθώς επέστρεψε από την… κόλαση και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League. Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ από δύο γκολ σημείωσαν οι Οριγκί (7’, 79’) και Βαϊνάλντουμ (54’, 56’).

Οι «ρεντς» γνώριζαν ότι σχεδόν είχαν αποκλειστεί, όμως έκαναν το «Άνφιλντ» να μοιάζει με… κατηφόρα, διέσυραν την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε και έγραψαν μία ποδοσφαιρική ιστορία βγαλμένη από τα ομορφότερα αγγλικά παραμύθια, την ώρα που οι Καταλανοί ζούσαν έναν εφιάλτη που τελείωσε συνοδευόμενος από έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Σαλάχ και Φιρμίνο οι «κόκκινοι» του Κλοπ έγραψαν έπος που δεν φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός τους και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, όντας η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού της 1ης Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης.

Άσχετα με το ποια θα είναι η αντίπαλος των «κόκκινων» στον τελικό (Άγιαξ ή, Τότεναμ), μετά από αυτό που έγινε απόψε στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ δικαιωματικά θεωρείται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *