27 Απριλίου 2024

Έγινε και αυτό! Διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον ΕΦΚΑ για να βγουν οι συντάξεις

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ζήτησε τη διάθεση προσωπικού είκοσι ατόμων ειδικοτήτων Οικονομικού, Διοικητικού και Πληροφορικής, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, προκειμένου να συνεισφέρει στο έργο απονομής συντάξεων.

Την ώρα που η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα απολύει συμβασιούχους με 17ετή εμπειρία, ο υπουργός Αμυνας ανταποκρίνεται στο αίτημά της και αποστέλλει… στρατιωτικούς να βοηθήσουν να επιταχυνθεί η έκδοση των στρατιωτικών συντάξεων.

Περισσότερο κι από σουρεαλιστική γίνεται μέρα τη μέρα η κατάσταση στον μεγάλο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό φορέα της χώρας, τον ΕΦΚΑ: από τη μία πλευρά, την ώρα που ο ΕΦΚΑ πιέζεται από το έλλειμμα προσωπικού για τη διεκπεραίωση εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμοτήτων, η διοίκηση Χάλαρη προχωρά σε απολύσεις 140 εργαζομένων με 17ετή εμπειρία και από την άλλη πλευρά ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, για να επιταχύνει την έκδοση των στρατιωτικών συντάξεων ανταποκρίνεται στο αίτημα της διοίκησης και αποστέλλει… στρατιωτικούς να βοηθήσουν καλύπτοντας τα κενά του ΕΦΚΑ!

Αλήθεια, σε ποια προηγμένη χώρα γίνονται τέτοιες ανταλλαγές και τοποθετήσεις προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που σε συνθήκες διόγκωσης της ανεργίας προστίθενται κι άλλοι με αποδοχή ή και προτροπή του… υπουργείου Εργασίας;

Και πώς ήταν τόσο δύσκολο για τον κ. Βρούτση να προχωρήσει στην έκδοση ακόμα μίας νομοθετικής ρύθμισης για την παραμονή των 140 εργαζομένων, ύστερα από 17 χρόνια προϋπηρεσίας, όταν ακόμα και τα Σαββατοκύριακα τα συνεργαζόμενα με το υπουργείο Εργασίας νομικά γραφεία συντάσσουν τις εκατοντάδες νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου διμήνου;

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς επειδή είχε εκτιμηθεί η προσφορά αυτών των εργαζομένων τόσο ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ως διοικητής του ΙΚΑ όσο και ο Δ. Στρατούλης ως αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είχαν φροντίσει να εκδώσουν ρύθμιση παράτασης της παραμονής τους.

Oι απολύσεις γνωστοποιήθηκαν με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΚΟΠΚ αργά το βράδυ της 15ης Ιουνίου σημειώνοντας ότι η διοίκηση του ΕΦΚΑ, αξιοποιώντας αρνητική δικαστική απόφαση, προχώρησε σε 140 απολύσεις έμπειρων εργαζομένων, πρώην συμβασιούχων, που εργάζονταν στον ΕΦΚΑ εδώ και 17 χρόνια, αξιοποιώντας τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονταν από το 2003 και μετά.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος γνωστοποιεί ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του προσωπικού όλων των βαθμίδων και ιδιοτήτων, προβλήθηκε εγγράφως η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας να συνεισφέρει ενεργά προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του έργου του e-ΕΦΚΑ.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ζήτησε τη διάθεση προσωπικού είκοσι ατόμων ειδικοτήτων Οικονομικού, Διοικητικού και Πληροφορικής, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, προκειμένου να συνεισφέρει στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της γενικής διεύθυνσης συντάξεων δημοσίου τομέα του υπόψη φορέα».

2 thoughts on “Έγινε και αυτό! Διάθεση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στον ΕΦΚΑ για να βγουν οι συντάξεις

  1. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ( ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ) ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΟΥΡΓΟΙ . ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΛΥΦΤΗ Δ/ΝΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ? ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ …………..

  2. Αλαλουμ………για να δειξουν οτι κατι κανουν. Ειναι σαφεστατο σε ολους που εχουν υποβαλει αιτηση για συνταξη οτι εαν δεν αλλαξουν αμεσα διευθυντες και προισταμενοι τμηματων εκδοσης συνταξιοδοτικων αποφασεων δεν θα γινει παλι τιποτα . Οι διευθυντεσ (ασχετοι που επι 5 χρονια ψαχνουν λογισμικο ) προισταμενοι και υπαληλοι τσμεδε , δημοσιου , τσαυ πρεπει να πανε σπιτια τους η σε θεσεις που χρειαζονται κοσμο οπωσ τα νοσοκομεια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *