9 Μαΐου 2024

Μήνυση στον Βουλευτή και στους Δημάρχους της Ευρυτανίας

Τι αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς…

Ικανοποίηση επικρατεί στην Ευρυτανία από την ματαίωση μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή τους, ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε τοπικό επίπεδο κυρίως για την επόμενη ημέρα.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr,σε αυτό προστέθηκε η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στη ΓΕΠΑΔ Στερεάς, του Παναγιώτη Δημητρά από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, σε βάρος του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Δημάρχου Καρπενησίου Νικόλαου Σουλιώτη και του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη.

Αφορμή η «ξενοφοβική επιστολή», όπως τη χαρακτηρίζει στην οποία χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστες», όρος που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σύμφωνα με σχετική απόφαση του Άρειου Πάγου, η οποία και μνημονεύεται στη μηνυτήρια αναφορά.

Η αντίδραση των τριών εκπροσώπων της Ευρυτανίας, στη μηνυτήρια αναφορά ήταν καθησυχαστική, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην επόμενη ημέρα για τον ορεινό νομό τους και στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Κεντρική ιδέα ότι η Ευρυτανία έχει να ασχοληθεί με πολύ σημαντικά ζητήματα όταν δοθεί το «πράσινο φως» για επιστροφή στην κανονικότητα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Δημητρά:

«Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, αναφορικά με ξενοφοβική επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου, του Δημάρχου Καρπενησίου Νικόλαου Σουλιώτη και του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη. Στην, από 23 Απριλίου 2020, επιστολή τους δηλώνουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε ξενοδοχεία της περιοχής, στιγματίζοντάς τους ως εν δυνάμει φορείς κορονοϊού και “λαθρομετανάστες”, όπως ρατσιστικά τους ονομάζουν, που θα είναι υπεύθυνοι για αύξηση ανεργίας και απαξίωση του νομού και του τουρισμού πλήττοντας την οικονομία και την κοινωνία του νομού. Ως προς  τη χρήση του όρου “λαθραίος” για μετανάστες και πρόσφυγες υπενθυμίζουμε πως έχει αποφανθεί η Εισαγγελία Αρείου Πάγου.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *