9 Μαΐου 2024

Προβληματισμός και ερωτήματα για τους πεζούς μετανάστες από Αγρίνιο προς Ευρυτανία

φώτο αρχείου

Συναγερμό στις αστυνομικές αρχές και προβληματισμό σε διερχόμενους πολίτες στο Αγρίνιο προκάλεσε η χθεσινή  εικόνα 20 περίπου πεζοπόρων μεταναστών-με αποσκευές- που διέσχιζαν δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr,η αστυνομία προσήγαγε τα εν λόγω άτομα το μεσημέρι στην περιοχή του Αη Γιάννη Ρηγανά και εν τέλει συνέλαβε 11 από αυτά καθώς δεν διέθεταν τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Τα υπόλοιπα άτομα αφέθηκαν ελεύθερα και συνέχισαν το ταξίδι τους πεζά διασχίζοντας την παρατριχώνια περιοχή με κατεύθυνση την Ευρυτανία όπου προφανώς θα απασχοληθούν ως εργάτες γης.

Η πεζοπορία τους αυτή προκαλεί ωστόσο ερωτηματικά καθώς δεν παύει να λαμβάνει χώρα εν μέσω καραντίνας. Τα ερωτηματικά αυτά εκφράστηκαν και με αναρτήσεις πολιτών στο facebook.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου έντεκα αλλοδαποί άνδρες διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Βάση απο τις πληροφορίες του άρθρου ,τα δικά μας ερωτήματα είναι μέσω lockdown αυτοί οι άνθρωποι είχαν….Έντυπο Βεβαίωσης Μετακίνησης;… και οι αρχές  άφησαν τους υπόλοιπους να συνεχίσουν τον δρόμο τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *