9 Μαΐου 2024

Ευρυτανία: Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Καρπενησίου

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος μετά από Rapid test, που υποβλήθηκε.

Κατόπιν τούτου θα παραμείνει σε κατ’ οίκων περιορισμό για 14 ημέρες όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και το γραφείο του Σεβασμιωτάτου το διάστημα αυτό θα παραμείνει κλειστό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Καρπενησίου:

«Κατόπιν πυρετού που εμφάνισε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/4, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας υποβλήθηκε σε rapid test, το οποίο ήταν θετικό.

Ως εκ τούτου, θα μείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών. Το διάστημα αυτό το γραφείο του Σεβασμιωτάτου θα παραμείνει κλειστό».

Να θυμίσουμε ότι η στάση του Μητροπολίτη είχε προκαλέσει αρνητικά σχόλια τον Σεπτέμβριο του 2020 ο οποίος σε δηλώσεις του για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Νικολάου καρπενησιώτη προέτρεπε τους πιστούς να μην τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην “Ευρυτανία δεν υπάρχουν κρούσματα και δεν χρειάζονται μέτρα που επιβάλλονται σε άλλες περιοχές”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Την λύπη τους τότε είχανε εκφράσει για το γεγονός ο βουλευτής Ευρυτανίας  Κώστας Κοντογεώργος, ο δήμαρχος  Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασσιός, όπου από την πλευρά τους είχαν τονίσει ότι δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.

“Ποτέ δε ζήτησα από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες μέσα στην εκκλησία” είχε διευκρινίσει την επόμενη μέρα ο Μητροπολίτης σε δήλωσή του.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο περαστικά και ταχεία ανάρρωση και σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *