4 Μαΐου 2024

Super League 1: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 // Μεγάλο διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα επί της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Super League και άνοιξε περισσότερο τη διαφορά του. Με τα γκολ του Ελ Αραμπί (50’), Καμαρά (77’) και Βρουσάι (89’) οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 51 βαθμούς έναντι 39 του Άρη, 37 της ΑΕΚ, 36 του ΠΑΟΚ και 34 του Παναθηναϊκού. Για τον Ολυμπιακό ο Μπρούμα στο 39’ και ο Καμαρά στο 70’ σημάδεψαν τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και στο 4’ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από γύρισμα του Ελ Καντουρί, ο Κρμέντσικ σούταρε μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Σα σε μία εξαιρετική επέμβαση. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ έδειξε αντίστοιχα αντανακλαστικά και στο φάουλ του Βιεϊρίνια στο 6’, μπλοκάροντας με άνεση τη μπάλα, με τους Πειραιώτες να ανεβάζουν στη συνέχεια την απόδοσή τους.

Στο 38’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του, όταν από βαθιά μπαλιά του Σεμέδο, ο Μπρούμα πέρασε τη μπάλα προς τον Καμαρά, ο οποίος γύρισε και πλάσαρε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καμαρά πέρασε δύο παίκτες από τα δεξιά και γύρισε προς τον Μπρούμα, όμως το πλασέ του Πορτογάλου χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς κι έφυγε άουτ. Στο 44’ ο Τζόλης σούταρε με τη μία μετά το γύρισμα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όμως ο Σα έδιωξε με τα πόδια, στην τελευταία φάση του πρώτο ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο… γκάζι και στο 50’ μετά από εξαιρετική συνεργασία του Φορτούνη με τον Μπουχαλάκη και ασίστ του τελευταίου προς τον Ελ Αραμπί, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος δεν το σκέφτηκε… δεύτερη φορά και με σουτ στη γωνία έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές με τους Ουάρντα στο 66’ (κεφαλιά, που απέκρουσε ο Σα) και Ελ Καντουρί στο 69’ (μακρινό σουτ που έδιωξε ο γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων»), όμως ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά στο γκολ, έχοντας δεύτερο δοκάρι με τον Καμαρά (ακούμπησε πρώτα τη μπάλα ο Ζίβκοβιτς και της άλλαξε πορεία).

Ότι δεν κατάφερε ο Καμαρά στο 71’, το πέτυχε έξι λεπτά νωρίτερα, μετά από κλέψιμο, κούρσα κι ασίστ από τον Ελ Αραμπί, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού.

Στο 89ο λεπτό, ο Μάριος Βρουσάι έβαλε την τελική… πινελιά στο ματς για τους Πειραιώτες, καθώς πήρε ωραία πάσα από τον Ελ Αραμπί, πλάσαρε αρχικά στο δοκάρι, αλλά με δεύτερη προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (Novasports 1)

Γκολ: 50′ Ελ Αραμπί, 77′ Καμαρά, 89′ Βρουσάι

Κίτρινες κάρτες: –

Κόκκινες κάρτες: –

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (88′ Πέπε), Εμβιλά, Μπρούμα (90′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (90′ Χασάν).

Στον πάγκο: Τζολάκης, Τιάγκο Σίλβα, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Σισέ.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (78′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Α. Ζίβκοβιτς (78′ Μουργκ), Τζόλης (88′ Λάμπρου), Κρέμντσικ (71′ Σφιντέρφσκι).

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Περέιρα, Νινούα, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας.

Έκπληξη από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, 2-0 την ΑΕΚ

Έκπληξη από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, 2-0 την ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την έκπληξη της 19ης αγωνιστικής της Super League, καθώς επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα των Ιωαννίνων άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κρίζμαν στο 33’, ενώ στο 87’ σκόραρε ο Λεό. Για την Ένωση δοκάρι είχαν στο 50’ ο Μάνταλος και στο 64’ ο Ολιβέιρα.

Για τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Μετά τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλώς κράτησε με ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Γιούρι Λοντίγκιν που έκανε ντεμπούτο στη νέα του ομάδα, αλλά προηγήθηκε και στο σκορ.

Αφού προειδοποίησε με τον Μπρένερ στο 8΄ (απέκρουσε ο Αθανασιάδης), πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Κρίζμαν στο 33΄. Στην παράβαση υπέπεσε ο Ινσούα που δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή και «βρήκε» το πόδι του Παντελάκη σε μια ακίνδυνη φάση.

Ο Χιμένεθ αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστικές διαφοροποιήσεις με τρεις «μαζεμένες» αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Στο 50΄ η ΑΕΚ είχε οριζόντιο δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ του Μάνταλου και έχασε την ευκαιρία να «διαγράψει» πολύ γρήγορα το προβάδισμα του ΠΑΣ.

Μπήκε πολύ δυναμικά, αλλά σιγά σιγά οι φιλοξενούμενοι ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Σημείο-κλειδί, η εξαιρετική προσέγγιση του Αργύρη Γιαννίκη και ειδικότερα στην αντιμετώπιση του Λιβάι Γκαρσία. Ο Καρτάλης «ντουμπλάριζε» τον Πίρσμαν στο μαρκάρισμά του κι έτσι η ΑΕΚ στερήθηκε το επιθετικό της όπλο.

Στο 64΄ «οβίδα» του Ολιβέιρα από 25 μέτρα, προσέκρουσε εκ νέου στο οριζόντιο δοκάρι κι άλλη μία του Μπακάκη στο 74΄ έφυγε ελάχιστα άουτ, για την ΑΕΚ που έδειχνε «προδομένη» και από την τύχη.

Πάντως έμεινε «ζωντανή» χάρη στον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 76΄ νίκησε το Λεό Μπατίστ σε κλασικό τετ α τετ, που θα είχε κρίνει οριστικά το ματς. Όμως στο 84΄ στο νέο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, ο 24χρονος Γάλλος φορ «κεραυνοβόλησε» τον Αθανασιάδη και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Έτσι ο ΠΑΣ που είχε σταθεί εξαιρετικά άτυχος εναντίον του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη» κατάφερε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο αποτέλεσμα, χάρη στο οποίο αποκτά πλέον «αέρα» δέκα βαθμών από την τελευταία, ΑΕΛ.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (Novasports 2)

Γκολ: 33′ πεν. Κρίζμαν, 87′ Λεό

Κίτρινες κάρτες: Ινσούα, Τσιγκρίνσκι – Κάργας, Οικονομόπουλος, Λοντίγκιν, Ελευθεριάδης

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Ινσούα (46′ Λόπες), Γαλανόπουλος (46′ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Σιμάνσκι (75′ Μαχαίρας), Γκαρσία (70′ Αλμπάνης), Τάνκοβιτς (46′ Μάνταλος), Ολίβειρα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (77′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (26′ Λιάσος), Μπρένερ (63′ Σάλιακας), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Κρίζμαν (63′ Παμλίδης), Λεό.

Προελαύνει ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Βόλο

Προελαύνει ο Παναθηναϊκός, 2-0 τον Βόλο

Την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό» στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Οι «πράσινοι» έφτασαν στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους με τα γκολ των Καμπετσή (42’) και Ιωαννίδη (65), ενώ από το 55’ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χουάνκαρ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Βόλος ξεκίνησε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα, πιέζοντας ψηλά τον Παναθηναϊκό με στόχο να ανακτά γρήγορα την κατοχή. Οι «πράσινοι», χωρίς καθαρόαιμο «6άρι» στην ενδεκάδα, είχαν πρόβλημα με το κράτημα της μπάλας, με τον Βιγιαφάνιες να αναγκάζεται να γυρίζει πολλά μέτρα πίσω για να βοηθήσει λίγο στην κυκλοφορία.

Στο 12’ ο Μαουρίσιο πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μαρτίνες μετά τη σέντρα του Ντεντάκη, ενώ στο 17’ η σέντρα-σουτ του Φεράρι από τα αριστερά, αιφνιδίασε τον Διούδη που ίσα-ίσα την ακούμπησε και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι, προτού την απομακρύνει ο Πούγγουρας. Στο 19’ ο Βόλος έφτασε εκ νεόυ κοντά στο γκολ, όταν ο Ρενάτο βρήκε χώρο από τα δεξιά και σέντραρε χαμηλά προς τον Μπαρτόλο, ο οποίος ίσα που ακούμπησε τη μπάλα, στέλνοντάς τη ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Διούδη.

Μετά το 25’ ο Παναθηναϊκός άρχισε να συνέρχεται αγωνιστικά κι έχασε τη δική του πρώτη καλή στιγμή, όταν από τη σέντρα του Καμπετσή, ο Ιωαννίδης έπιασε κεφαλιά ελάχιστα άουτ. Στο 38′ από σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ, ο Κλέιμαν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε την ύστατη στιγμή σε κόρνερ, ενώ στο 42’ ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε.

Από σέντρα του Σάντσες ο Μαουρίσιο έπιασε την κεφαλιά, ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, με τη μπάλα να φτάνει μετά από κόντρες στον Καμπετσή, ο οποίος σούταρε δυνατά κι έκανε το 1-0, παρά την προσπάθεια του Γκρίλο να διώξει πριν τη γραμμή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 45’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως από την ωραία σέντρα του Φεράρι, δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας ούτε ο Δουβίκας, ούτε ο Μπαρόλο και πέρασε ανεκμετάλλευτη κι αυτή η ευκαιρία για τους Βολιώτες.

Ο Βόλος μπήκε δυνατά και στο β’ ημίχρονο και στο 51’ ο Κιάκος έχασε μεγάλη ευκαιρία, πλασάροντας πολύ άουτ μέσα από την περιοχή μετά από το χαμηλό γύρισμα του Μαρτίνες. Στο 55’ ο διαιτητής Ευαγγέλου, με υπόδειξη του VAR Βασίλη Φωτιά, απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Χουάνκαρ, θεωρώντας πως υπήρχε εσκεμμένο χτύπημα του Ισπανού πάνω στον Γκρίλο κι αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες μέσα στο γήπεδο.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε στο γήπεδο με παίκτη λιγότερο, ήταν αποτελεσματικός στην άμυνά του και στην πρώτη αντεπίθεση που βρήκε χώρο ο Μαουρίσιο, κουβάλησε τη μπάλα στο μισό γήπεδο, έβγαλε στον Αϊτόρ κι αυτός με τη σειρά του στον Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό τελείωμα, σημειώνοντας το δεύτερο «πράσινο» γκολ στο 65’. Στο τελευταία μισάωρο οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμά τους, απειλήθηκαν μόνο στο 88’ από το σουτ του Ριένστρα που απέκρουσε δύσκολα ο Διούδης και κράτησαν το προβάδισμά τους ως το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας την 5η συνεχόμενη νίκη τους.

Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2

Γκολ: 42′ Καμπετσής (Παναθηναϊκός), 65′ Ιωαννίδης (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες: Κιάκος – Καμπετσής

Κόκκινες: 55′ Χουάνκαρ

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης (22′ λ.τ. Μπαριέντος, 46′ Κιάκος, 71′ Μπάλλας), Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσόκανης, Σάντος, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δούβικας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Χατζηθεοδώριδης, Μαουρίσιο (90′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Καμπετσής, Αϊτόρ (79′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (83′ Καρλίτος).

«Τρίποντο» η Λαμία, 1-0 τον Απόλλωνα

«Τρίποντο» η Λαμία, 1-0 τον Απόλλωνα

Η Λαμία πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής και… ξεκόλλησε από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με 10 βαθμούς, βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΛ. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 13’ ο Καραμάνος.

Η Λαμία, γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν από αυτά που έπρεπε να νικήσει για να μείνει «ζωντανή» στη βαθμολογία, μπήκε αποφασισμένη μέσα στο γήπεδο και πίεσε από το πρώτο λεπτό την άμυνα του Απόλλωνα.

Μόλις στο 2′ ο Ρόμανιτς απείλησε για πρώτη φορά με σουτ, αλλά ο Βέρχουλστ μπλόκαρε σταθερά. Στο 13′, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, όταν από φάουλ του Ντέλετιτς, ο Χουχούμης έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω κι ο Καραμάνος που καιροφυλαχτούσε, έκανε από κοντά το 1-0.

Η Λαμία συνέχισε στο ίδιο τέμπο, πλησιάζοντας στο δεύτερο γκολ με τον Τιρόνε στο 26′ (μπλόκαρε ο Βέρχουλστ) και στο 42′ (δεν πρόλαβε το γύρισμα του Ντέλετιτς), την ώρα που ο Απόλλων δεν είχε ούτε… τελική στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ντέλετιτς έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 47′ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βέρχουλστ αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ στο 50′ το εξαιρετικό σουτ που δοκίμασε έξω από την περιοχή, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Μετά το 60′ η Λαμία άρχισε να δίνει μέτρα στο γήπεδο στον Απόλλωνα, προσπαθώντας να προστατέψει την άμυνά της και το εύθραυστο προβάδισμά της και στο 80′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Ντάουντα από τη σέντρα του Μαρκ Φερνάντεθ πέρασε άουτ.

Στο 83′ η διπλή προσπάθεια του Μαρκ Φερνάντεθ αποκρούστηκε αρχικά από την άμυνα της Λαμίας κι εν συνεχεία απέκρουσε ο Επασί, κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του ως το τέλος.

Λαμία – Απόλλων 1-0 (Novasports 3)

Γκολ: 13′ Καραμάνος

Κίτρινες κάρτες: Τανδάρης, Σκόνδρας – Φατιόν, Τσιλούλης, Λισγάρας, Ιωαννίδης, Φερνάντεζ

Κόκκινες κάρτες: –

Λαμία: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες (46′ Βλάχος), Τζανδάρης (72′ Βασιλακάκης), Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (89′ Προβυδάκης), Τιρόνε (71′ Μπιάρνασον), Ρόμανιτς, Καραμάνος (76′ Αραμπούλι).

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (87′ Χουχούμης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούσιτς (46′ Φερνάντεζ), Κολ (69′ Ιωαννίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (76′ Μπεντινέλι), Φατιόν, Ντάουντα.

 

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *