25 Απριλίου 2024

Σπάει τα κοντέρ ο Γιώργος Γιακουμάκης – Πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στη Φίτεσε

Είναι γεγονός. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πάει για το Χρυσό Παπούτσι. Μέσα σε ένα βράδυ διέλυσε μόνος του τη Φίτεσε (4-1) με το δεύτερο καρέ του στο ολλανδικό πρωτάθλημα και έχει βαλθεί να τρελάνει τη στατιστική και τα… μυαλά των Ελλήνων φιλάθλων με τις μυθικές επιδόσεις του.

Μετά το χατ-τρικ σε ένα ημίχρονο, με το οποίο σκαρφάλωσε στην 6η θέση της σχετικής λίστας, ο 26χρονος φορ πέτυχε και 4ο γκολ στο 80’, έπιασε τα 20 στην Eredivisie και πλέον, είναι 5ος μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 30 βαθμούς στο επιμέρους ranking!

  • Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει 15 τέρματα στη Serie A (2 ο συντελεστής των Top-5 πρωταθλημάτων, 1,5 της Eredivisie).

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματούν εδώ. ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει τα 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 19 αγωνιστικές, όντας ο παίκτης που το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα τελευταία 64 χρόνια! Για την ακρίβεια, ο προηγούμενος και μοναδικός που το κατόρθωσε νωρίτερα (σε 18 αγωνιστικές) ήταν ο Τόνι Φαν Ντερ Λίντεν με τη DOS Ουτρέχτης από το μακρινό 1956-57!

Πλέον, ο Γιακουμάκης απέχει πια τρία τέρματα από τον τοπ-σκόρερ στην Ευρώπη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και 2 από τον Πολ Ονουάτσου, ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με το «Χρυσό Παπούτσι» αξίζει να σημειωθεί ότι οι 2 από τους 4 που τον ξεπερνούν (Πελεγκρίνο, Γιούνκερ) έχουν τελειώσει τη σεζόν τους ή παίζουν εκτός Ευρώπης κι έτσι έχουν μείνει στα 25 και 27 γκολ αντίστοιχα.

Να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Δώνης έκανε το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους και έγινε αλλαγή λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *