1 Μαΐου 2024

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League – Με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Ιστορική βραδιά για τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες έμειναν όρθιοι στο «Sukru Saracoglu» και με ήρωα τον Κωνσταντίνο Τζολάκη που έπιασε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απέκλεισαν τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκαν στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Τελευταίο εμπόδιο για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πριν τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας είναι η Άστον Βίλα, η οποία πέρασε επίσης στα πέναλτι, κόντρα στη Λιλ. Πρώτο ματς στο «Villa Park» τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5) και ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στο Φάληρο, στις 9 Μαΐου.

Φενέρ – Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Η γηπεδούχος Φενέρ είχε τον Λιβάκοβιτς βασικό πορτιέρο, άμυνα με Οσαγί, Ντζίκου, Μπεκάο και Καντίογλου, κέντρο με Σιμάνσκι, Ισμαϊλ και Φρεντ και τριάδα μπροστά με Καχβετσί, Τάντιτς και Τζέκο.

Από την άλλη με τον Γιόβετιτς βασικό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φενέρ, όπως ανέφεραν και οι σχετικές εκτιμήσεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζολάκης, άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Κάρμο και Ροντινέι, κέντρο με Εσε και Τσικίνιο και πίσω από τον φορ Ελ Καμπί τριάδα με Γιόβετιτς, Ποντένσε και Φορτούνη.

Η πίεση της Φενέρ και το 1-0 του Καχβετσί

Το ματς ξεκίνησε με τη μεγάλη πίεση της Φενέρ. Όμως το πρώτο σουτ του αγώνα ανήκε στον Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος χαφ έκανε πολύ ωραία κίνηση και ένα σουτ έξω στο 3ο λεπτό. Στο 9ο λεπτό ο Σιμάνσκι είχε ένα φάουλ ψηλά έξω.

Στο 12ο λεπτό η Φενέρ αξιοποίησε την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού για να κάνει το 1-0. Σε επίθεση της Φενέρ υπήρχαν τουλάχιστον 2 παίκτες που ήταν χωρίς να έχουν μαρκαρίσματα. Στη 2η ενέργεια η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Καχβετσί που με δυνατό σουτ σκόραρε.

Η Φενέρ βρέθηκε κοντά και στο 2-0. Στο 17′ η Φενερμπαχτσέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πάτησε στην περιοχή αλλά τη στιγμή που γύρισε η μπάλα στον Τζέκο, τον πρόλαβε ο Ορτέγα. Λίγο μετά το 30′ και συγκεκριμένα στο 34′ υπήρξε και μία σπουδαία επέμβαση του Τζολάκη με το ένα χέρι. Γενικά ήταν ένα πρώτο μέρος με ανώτερη τη Φενέρ, που βρήκε και ένα γρήγορο γκολ και απείλησε και για ένα 2ο.

Αλλαγή με Ιμπόρα ο Μεντιλίμπαρ και 4-3-3 ο Ολυμπιακός

Στην επανάληψη ο Ισπανός τεχνικός δεν περίμενε να πάει το ματς στο 50′ ή το 60′ και αντικατέστησε τον Γιόβετιτς βάζοντας τον Ιμπόρα. Έτσι έκανε το σχήμα του περισσότερο 4-3-3 παρά 4-2-3-1 με τον Τσικίνιο να πηγαίνει πιο μπροστά από τους Εσε και Ιμπόρα.

Στο 50ό λεπτό ο Τζέκο μετά από πολύ καλή ενέργεια του Καντίογλου είχε ένα σουτ που βρήκε κόντρα και πήγε κόρνερ. Στο 56ο λεπτό ο Κάρμο είχε μία κεφαλιά πολύ έξω μετά από κόρνερ των Πειραιωτών. Στο 58′ ο Ροντινέι ελίχθηκε και είχε ένα σουτ πολύ έξω. Στο 63′ ο Καντίογλου δοκίμασε το πόδι του με ένα σουτ που έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλα σουτ αλλά και προσπάθειες. Ένα εξ αυτών ήταν του Μασούρα που πήγε έξω στο 65′. Λίγο πριν το 82′ ο Μπατσουαγί βγήκε μόνος του μπροστά και σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε.

Στο 85′ η Φενέρ που πίεζε και άλλο πήγε να βγάλε φάση με τον Τάντιτς με τη μπάλα να περνάει εκτός στόχου. Στο 89′ είχε και ο Ιμπόρα ένα σουτ αρκετά έξω. Η Φενέρ ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο πίεσε και άλλο τον Ολυμπιακό αλλά 2ο γκολ δεν βρήκε και έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Η φοβερή διπλή φάση του Ολυμπιακού που είχε και δοκάρι και η αποβολή του Ντόι

Στην παράταση ο Ολυμπιακός απώλεσε μία μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-1. Αρχικά στο 99′ ο Φορτούνης πήρε την πρωτοβουλία και έκανε ένα σουτ που πέρασε αρκετά έξω. Στο 103′ ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά από το φάουλ του Φορτούνη, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Κάρμο σταμάτησε πάνω στη γραμμή από αντίπαλο αμυντικό (Ντζίκου). Λίγο πριν τη λήξη του α’ μέρους της παράτασης ο Τσικίνιο είχε ένα σουτ άουτ.

Στο 114′ ο Τάντιτς από πολύ καλή θέση και χωρίς να έχει πίεση σούταρε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις του β’ μέρους της παράτασης δόθηκε κόκκινη στον Ντόι για φάουλ του με τον Ολυμπιακό να μένει με δέκα παίκτες.

Τζολάκης, αυτός ο απόλυτος ήρωας και επική πρόκριση!!!

Τα πέναλτι ανέδειξαν τον νικητή και αυτός ήταν ο Ολυμπιακός! Χάρις στις επεμβάσεις του Τζολάκη πήρε τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρίσκεται στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης!!!

Η σειρά των πέναλτι

Ελ Καμπί: το έβαλε
Τάντιτς: το απέκρουσε ο Τζολάκης
Ελ Αραμπί: το έπιασε ο Λιβάκοβιτς
Μπατσουαγί: το έβαλε
Ορτα: το έβαλε
Ουντέρ: το έπιασε ο Τζολάκης
Μασούρας: το έβαλε
Ντζίκου: το έβαλε
Ροντινέι: το έβγαλε ο Λιβάκοβιτς
Μπονούτσι: το έπιασε ο Τζολάκης

MVP: Θέλετε άλλον; Τζολάκαρος. Τα έκανε όλα στη διαδικασία των πέναλτι. Σταμάτησε τους Τάντιτς, Ουντέρ και Μπονούτσι. Ένας Κρητικός… Θεός κάτω από το τέρμα.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είδε καθόλου τη διαδικασία των πέναλτι!

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Με γυρισμένη την πλάτη σε όλη τη διαδικασία των πέναλτι ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Σουκρού Σαράτσογλου και καταλάβαινε από τις αντιδράσεις των παικτών του στον πάγκο και του επιτελείου του τι συνέβαινε!

Τρελό πάρτι στα αποδυτήρια, σήκωσαν τον Μεντιλίμπαρ στα χέρια!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σηκώνουν τον Μεντιλίμπαρ στα χέρια

Τρελό πάρτι πρόκρισης στήθηκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του δραματικού προημιτελικού εναντίον της Φενέρμπαχτσε, χαρακτηριστικό το στιγμιότυπα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Τζολάκης: «Ονειρεύομαστε το τρόπαιο αλλά βήμα-βήμα»ελλαδα

Ο Τζολάκης μίλησε για την πρόκριση στα ημιτελικά αλλά και τη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργανώσης καθώς άφησε εκτός τη Φενέρμπαχτσε με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Ο Έλληνας πορτιέρο μίλησε για την πρόκριση στην επόμενη φάση και στάθηκε στο τι συνέβη στη διαδικασία των πέναλτι.

Αναλυτικά:

«Είχαμε κάνει ανάλυση με τους προπονητές. Κάποια στιγμή ειναι και το feeling. Πρέπει εκείνη την ώρα να επιλέξεις τη σωστή γωνία και να δικαιωθείς.

Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό και τον ευχαριστώ δημόσια που με ακολούθησε απόψε εδώ.

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, κοιτάμε πρωτα το πρωτάθλημα και το ματς της Κυριακής. Ωστόσο ναι, Το ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;»

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 1-0 (Cosmote Sport 4)

Γκολ: 11′ Καχβετσί (Φενέρμπαχτσε)

Κίτρινες: Ορτέγκα (Ολυμπιακός), Ποντένσε (Ολυμπιακός), Τζολάκης (Ολυμπιακός), Ντόη (Ολυμπιακός), Μασούρας (Ολυμπιακός), Σιμάνσκι (Φενέρμπαχτσε), Έσε (Ολυμπιακός)

Κόκκινες: 120+3′ Ντόη (Ολυμπιακός)

Δοκάρια: 103′ Ιμπόρα (Ολυμπιακός)

Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100′ Σογιουντσού), Καντιόγλου, Σ. Σιμάνσκι (105′ Κρούνιτς), Γιούκσεκ, Φρεντ (86′ Ιντέρ), Καχβετσί (86′ Ζάιτς), Τάντιτς, Τζέκο (73′ Μπατσουαγί)

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (108′ Όρτα), Έσε, Φορτούνης (110′ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (64′ Μασούρας), Γιόβετιτς (46′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί

 

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *