27 Απριλίου 2024

ATP Finals: Ο Ζβέρεφ έκανε την έκπληξη και κέρδισε τον Αλκαράθ

Με μια μεγάλη εμφάνιση και νίκη, άρχισε στο ATP Finals o Αλεξάντερ Ζβέρεφ καθώς επικράτησε με ανατροπή του Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Γερμανός τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες το Νο2 του κόσμου.

Ο Ζβέρεφ μάλιστα έχασε το πρώτο σετ με 7-6, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τα άλλα δύο με 6-3, 6-4 και να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Στο 1ο σετ ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το 1-3, αλλά και να σώσει τριπλό break point στο 3-3, 0-40, για να προηγηθεί με 4-3. Κέρδιζε έδαφος όσο πλησίαζε το σετ προς το τέλος του, έχοντας και 3 ευκαιρίες για να το τελειώσει στο 12ο game.

O Γερμανός επέστρεψε από το 5-6, 15-40 και έσωσε 3 set points για να ισοφαρίσει σε 6-6, αλλά στο tie-break τελικά ο Ισπανός ολοκλήρωσε τη “δουλειά”, κατακτώντας το με 7-3.
Στο 2ο σετ, παρότι αντιμετώπισε πρώτος break point στο 1ο game, o Γερμανός προηγήθηκε με 3-0 και δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς μετά απ’ αυτό, ενώ και στο 3ο σετ ήταν αισθητά καλύτερος.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Ζβέρεφ στο Τορίνο από το 2021, όταν και κατέκτησε το ATP Finals για 2η φορά στην καριέρα του.

 

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *