20 Μαΐου 2024

Στην Premier League η Μπρέντφορντ μετά από 74 χρόνια!

Μετά από εννέα ανεπιτυχείς απόπειρες στα πλέι οφ της Championship η Μπρέντφορντ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το 1946-47

Μετά από εννέα σερί αποτυχημένες προσπάθειες, η Μπρέντφορντκέρδισε επιτέλους το εισιτήριο για την Premier League. Οι Σφήκες επικράτησαν 2-0 της Σουόνσιστον τελικό των πλέι οφ της Championship και θα δώσουν το παρών στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 74 χρόνια και τη σεζόν 1946-47, κι αφού προηγουμένως είχαν φτάσει μέχρι και την τέταρτη κατηγορία!

Την περασμένη σεζόν, η Μπρέντφορντ έχασε το πολυπόθητο εισιτήριο στην παράταση, όπως το είχε χάσει άλλες οκτώ φορές τα προηγούμενα χρόνια μέσω των πλέι οφ. Τούτη τη φορά όμως τα κατάφερε και έκλεισε θέση για την Premier League ακολουθώντας τη Νόριτς και τη Γουότφορντ που προβιβάστηκαν απευθείας καθώς τερμάτισαν στις πρώτες δυο θέσεις της Championship. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα γίνει πλουσιότερη κατά περίπου 180 εκατ. ευρώ καθώς αυτό είναι το κέρδος που αποφέρει το αποκαλούμενο «ακριβότερο ματς στον κόσμο».

Παρουσία 12.000 φιλάθλων στον τελικό του Γουέμπλεϊ, οι παίκτες του Δανού κόουτς Τόμας Φρανκ, σκόραραν δύο φορές (όσες δεν το είχαν κάνει συνολικά στους τέσσερις προηγούμενους τελικούς τους) στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα και έβαλαν τις βάσεις για την άνοδο. Ο Ίβαν Τόνεϊ, ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι (10′) κι πέτυχε το 11 στα 11 από την άσπρη βούλα φτάνοντας παράλληλα τα33 φετινά γκολ στην Championship, ενώ ο Εμιλιάνο Μαρκόνδες έγραψε το 2-0 έπειτα από αντεπίθεση. Η αποβολή του Φάλτον στο 65’ έβαλε τέλος στα όνειρα της Σούονσι για επιστροφή στην Premier League.

 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *