20 Μαΐου 2024

Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι, 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.

Την πλάστιγγα στον αγγλικό «εμφύλιο» έγειρε προς τη μεριά των Λονδρέζων το γκολ του Χάβερτζ στο 42ο λεπτό, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό, ώστε να δώσει στο συγκρότημα του Τούχελ το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά από εννέα χρόνια.

Ο Γερμανός έστησε τέλεια την Τσέλσι, δεν άφησε την Μάντσεστερ Σίτι να πάρει ανάσα, την περιόρισε επί της ουσίας σε… υποψίες ευκαιριών και, πανάξια, πανηγύρισε την κατάκτηση της κούπας με (1-0) στο «Ντραγκάο» του Πόρτο, παρουσία 14 χιλιάδων θεατών.

Έτσι ο Τούχελ, ο οποίος ανέλαβε την Τσέλσι στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έγινε ο πρώτος τεχνικός στα χρονικά του Champions League που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς με διαφορετικές ομάδες, καταφέρνοντας φέτος να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε πέρυσι ως προπονητής της Παρί (ηττήθηκε από την Μπάγερν).

Στον αντίποδα ο Πεπ Γκουαρντιόλα απέτυχε να γίνει ο έκτος προπονητής στην ιστορία της διοργάνωσης που κατακτάει το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες.

Για πρώτη φορά από το 1964, όταν ο 21χρονος Τζιασίντο Φακέτι σέρβιρε το γκολ στον 21χρονο Σάντρο Ματσόλα για λογαριασμό της Ίντερ, είχε να συνδυαστεί ένα τόσο νεαρό σε ηλικία δίδυμο σε τελικό, με τον 22χρονο Μέισον Μάουντ να βρίσκει καταπληκτικά με κάθετη πάσα τον 21χρονο Χάβερτς.

Ο Γκουαρδιόλα, εγκλωβισμένος στις ατυχείς επιλογές του αλλά και το τέλειο στήσιμο του Τούχελ (το οποίο δεν επηρεάστηκε στο ελάχιστο από την πρόωρη αποχώρηση του Τιάγκο Σίλβα), είδε με απόγνωση να τραυματίζεται ο καλύτερός του παίκτης, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια δεν μπορούσε να πιστέψει στην ατυχία του και το μαυρισμένο του μάτι, ύστερα από σύγκρουση με τον Ρούντιγκερ.

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 0-1

Γκολ: 42′ Χάβερτζ (Τσέλσι)

Κίτρινες: Γκουντογκάν (Σίτι), Ρούντιγκερ (Τσέλσι), Ζεσούς (Σίτι)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (60′ Ζεσούς), Μπερνάρντο Σίλβα (64′ Φερναντίνιο), Φόντεν, Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77′ Αγουέρο)

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (39′ λ.τ. Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Κόβατσιτς), Βέρνερ (66′ Πούλισικ), Χάβερτζ

 

 

Με πληροφορίες από zougla.gr, gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *