27 Απριλίου 2024

Σπαραγμός και βαθιά οδύνη σε ολόκληρο το πανελλήνιο – Η χώρα αποχαιρέτησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη και τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα σε ολόκληρο το πανελλήνιο καθώς η χώρα αποχαιρέτησε τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη και τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα

Θλίψη και μόνο θλίψη……Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ……..

Θλίψη στην κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Το πρωί η εξόδιος ακολουθία του 40χρονου πιλότου ο οποίος αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά έγινε μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Μεγάλη Μαντίνεια, του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο επισμηναγός τραυματίσθηκε θανάσιμα, κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς , φίλοι, συνάδελφοι, συνέρρευσαν στον ιερό ναό για να πουν το τελευταίο αντίο στον «άξιο, άριστο οικογενειάρχη» επισμηναγό, «που τα έδινε όλα για την πατρίδα», ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Όπλων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο στρατηγός Φλώρος παρέδωσε στον μικρό γιο του επισμηναγού την ελληνική σημαία με την οποία ήταν σκεπασμένο το φέρετρο.

Συγκλονιστική ήταν επίσης η στιγμή του σπαραγμού της γυναίκας του 40χρονου την στιγμή της ταφής, λίγο πριν τον αποχαιρετίσει για πάντα. Η ίδια μαζί με τα δύο παιδιά ήταν μαζί του την Τετάρτη καθώς η πτήση που θα έκανε με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος ήταν η τελευταία πριν αποστρατευτεί μετά από 23 χρόνια στην υπηρεσία.

Ράγισαν καρδιές στην εξόδιο ακολουθία για τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη

«Έλεγες πως τα ΜΑΤ δεν λυγίζουν ποτέ..» – Ανατριχιαστικός ο επικήδειος συναδέλφου του Γιώργου Λυγγερίδη

«Βαστάω» ψέλλιζε η μητέρα του σε όσους την παρηγορούσαν

Ράγισαν καρδιές στην εξόδιο ακολουθία για τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ οπαδών και αστυνομίας έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή για τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη όπου θα γίνει η ταφή.

Συγκλόνισε ο επικήδειος συναδέλφου του

Ιδιαίτερα συγκινημένοι ήταν οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού. Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου βρέθηκε άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, της μονάδας που υπηρετούσε ο άτυχος 31χρονος όταν δέχθηκε τη ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο στου Ρέντη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Τους πάντες, την οικογένεια, όσους έδωσαν το παρών εντός και εκτός του ιερού ναού συγκλόνισε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος του Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος έφερε δάκρυα στα μάτια της οικογένειας. Στον λόγο του ο συνάδελφος που βρέθηκε μαζί του έξω από το γήπεδο στου Ρέντη περιέγραψε την γενναία στάση του όταν τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα.

«Υπήρξες συναδελφικός σε κάθε σου πράξη, έκανες την υπηρεσία δεύτερη οικογένειά σου, συμμετείχες σε όλες τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. Εκεί, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής. Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλοτιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα. Έλεγες πως τα ΜΑΤ δεν παίζουν ποτέ, ο ΜΑΤατζής δεν έχει αυτό το δικαωμα. δεν θα πέσει, δεν θα λυγίσει.

Εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για τις πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Πονούσες αφόρητα, μα δεν ούρλιαζες. Δεν έκλαψες, ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής, αν και ήξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος. Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους. Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι. Τραυματίστηκες θανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί.

Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ. Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου. Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση».

Συντετριμμένη η οικογένεια

Με μάτια κόκκινα από τα αμέτρητα δάκρυα που έχουν χύσει βρισκόταν στην κηδεία και σύσσωμη η οικογένεια του αστυνομικού.

Μάλιστα, η μητέρα του έλεγε σε όσους έσπευσαν να της πουν «συλληπητήρια» και να της δώσουν δύναμη για τον απώλεια του παιδιού της: «Βαστάω…».

O παππούς του 31χρονου

Δείτε το βίντεο:

 

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *