3 Μαΐου 2024

Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 2-1 – Τα σενάρια της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε, με τον Καμαρά, στο «Βελοντρόμ» δεν κατάφερε να… σφραγίσει το εισιτήριο του Europa! Ηττήθηκε με 2-1 από την Μαρσέιγ (δυο πέναλτι του Παγιέ, το 2ο αμφισβητήθηκε από τους ερυθρόλευκους»), αλλά παραμένει στο χέρι του η 3η θέση κόντρα στην αδιάφορη Πόρτο!

Πιο τσάμπα ήττα, μάλλον δεν γίνεται. Ένας Ολυμπιακός γεμάτος αυτοπεποίθηση, σωστό πλάνο, καλές επιλογές κι έναν Καμαρά ρυθμιστή και σκόρερ, έφερε το ματς εκεί που ήθελε στο πρώτο μέρος, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 1-0, χάρη στο γκολ του Μαντί στο 33ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, με δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων που δεν είδε ο διαιτητής, αλλά υποδείχθηκαν από το VAR και ισάριθμα γκολ του Παγέ από την άσπρη βούλα, οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι και έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση με 2-1, πιάνοντας τους Πειραιώτες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά οι λεπτομέρειες και η τύχη δεν ήταν για μία ακόμη φορά με το μέρος των πρωταθλητών Ελλάδας.

Γήπεδο: Βελοντρόμ

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα-Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85′ Γκέιγ), Καμαρά, Κουζάνς (56′ Σανσόν), Τοβέν (90’+5′ Ακέ), Μπενεντέτο (46′ Ζερμέν), Παγέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά (79′ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90’+2′ Σουντανί), Φορτούνης, Αραμπί.

Σκόρερ: 55′ πεν., 75′ πεν. Παγέτ – 33′ Καμαρά

Κίτρινες: 59′ Χολέμπας, 62′ Καμαρά

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός διατηρεί το πάνω χέρι για την τρίτη θέση και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του πορείας μέσω του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν στην ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ βάσει του τέταρτου κριτηρίου (οι δύο ομάδες έχουν από ίδιους – τρεις – βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια, ίδια διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια και ίδια επίθεση), καθώς έχουν καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα ματς με τη γαλλική ομάδα.

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός θέλει κόντρα στην Πόρτο το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από ό,τι η Μαρσέιγ στο Μάντσεστερ με τη Σίτι για τις δύο αναμετρήσεις της τελευταίας έκτης αγωνιστικής.

Ουσιαστικά εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Πόρτο, δεν ενδιαφέρεται τι θα γίνει στο Έτιχαντ.

 

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *