1 Μαΐου 2024

Κακοκαιρία Gaia: Κατέρρευσε γέφυρα στο Κομπότι Άρτας

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Ηπείρου μετά το πέρασμα της κακοκαιρία Gaia που έπληξε τις τελευταίες ώρες τη χώρα και που ενεργοποίησε το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών.

Από τους ισχυρούς ανέμους και τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται από τα ξημερώματα της Κυριακής (11/12), δεν γλίτωσε ούτε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, στην Άρτα, καθώς αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν, καλλιέργειες πλημμύρισαν, ενώ κατέρρευσε η γέφυρα στα Γκούρα Κομποτίου, όπως αναφέρει η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση.

Ο επαρχιακός δρόμος στο Κομπότι της Άρτας έκλεισε, ενώ όπως αναφέρει το epiruspost.gr, πρόκειται για την ίδια γέφυρα που τμήμα της είχε καταρρεύσει το 2015 όταν σημειώθηκαν πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kompoti gefira1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kompoti gefira2

Η γέφυρα είχε αποκατασταθεί ωστόσο ένα μέρος της υποχώρησε και πάλι μετά την σφοδρή και συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Μεγάλη κατολίσθηση στους Μελισσουργούς, ζημιές σε σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται έντονο κατολισθητικό φαινόμενο στον οικισμό των Μελισσουργών. Από την κατολίσθηση ένα σπίτι παρασύρθηκε και κατέληξε πάνω σε άλλο προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Η κατολίσθηση σημειώνεται κοντά στην πάνω πλατεία του χωριού, χωρίς προς το παρόν να είναι δυνατή καμία παρέμβαση.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • melisourgoi katolistisi1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • melisourgoi katolistisi2

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει ενημερωθεί ήδη το ΙΓΜΕ και κλιμάκιο επιστημόνων αναμένεται να πραγματοποιήσει την Δευτέρα αυτοψία ώστε στη συνέχεια να προτείνει τα κατάλληλα μέτρα.

Η ανησυχία των κατοίκων είναι έντονη και ο φόβος μεγάλος για την διάσταση που θα λάβει το φαινόμενο.

Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος  ανέφερε ότι τα δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

 

πηγή: epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *