8 Μαΐου 2024

Γαλλία-Ελλάδα: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Στις 21:45 (ALPHA, Novasports Prime) θα αρχίσει στο «Σταντ Ντε Φρανς» ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας με αντίπαλο τη Γαλλία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τις νίκες απέναντι σε Γιβραλτάρ και Ιρλανδία αντιμετωπίζει τους πανίσχυρους «τρικολόρ», απέναντι στους οποίους θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι ένα παιχνίδι όπου θεωρητικά η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει τίποτα να χάσει, αφού μία ενδεχόμενη ήττα θεωρείται -και είναι- εντός προγράμματος, ενώ οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα θα γίνει δεκτό με πανηγυρισμούς και θα αποτελέσει βαθμολογική «προίκα», στην προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να πάρει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου και να επιστρέψει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, μετά από δέκα χρόνια.

Ο συντελεστής δυσκολίας του αποψινού αγώνα είναι αυταπόδεικτος: η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και φιναλίστ στο Μουντιάλ του Κατάρ, πριν έξι μήνες, είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, βρίσκεται στο Νο 2 της κατάταξης της FIFA και διαθέτει μία πλειάδα αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με επικεφαλής τον Κιλιάν Μπαπέ.

Οι «τρικολόρ» μετρούν ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς των προκριματικών, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, έχοντας μάλιστα συντρίψει 4-0 την Ολλανδία στο -υποτιθέμενο- ντέρμπι της πρεμιέρας, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Γκουστάβο Πογέτ θα παρατάξει την Εθνική μας σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας προχωρήσει σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την εθνική Ιρλανδίας. Ο Μανώλης Σιώπης ξεκινά στο αρχικό σχήμα στον άξονα και ο Μάνταλος μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Στην κορυφή επέλεξε τον Γιακουμάκη αντί για τον Παυλίδη.

Εκτός και πάλι τα δυο ανερχόμενα ταλέντα της Εθνικής  Κωνσταντέλιας και Αλεξανδρόπουλος,που σε αυτό το παιχνίδι ίσως χρειαζόταν να είναι στον πάγκο και κάποια στιγμή αναλόγως την έκβαση του αγώνα να μπορούσαν να βοηθήσουν, ο ένας με την εξαιρετική τεχνική και τις κάθετες πάσες και ο άλλος με τα τρεξίματα και την φυσική κατάσταση που διαθέτει.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Γαλλία: Μενιάν – Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές – Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Καμαβινγκά – Κομάν, Κολό Μουανί, Εμπαπέ.

Ελλάδα:Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μασούρας, Γιακουμάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *