8 Μαΐου 2024

Δαφνούλα Ευρυτανίας: Σε σκληρό lockdown ο οικισμός – 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε σκληρό lockdown η Δαφνούλα Ευρυτανίας έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας

Σε καραντίνα τίθεται από την  Τετάρτη 10-3 εώς 16/3 το χωριό Δαφνούλα στα Άγραφα Ευρυτανίας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την Δευτέρα σε δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή εντοπίστηκαν 10 θετικά δείγματα, την στιγμή που οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ανέρχονται περίπου στους 90.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ:
Την επιβολή περιοριστικών μέτρων για 7 ημερες,από την Τετάρτη 10-03-2021 και ώρα 06.00 έως την Τρίτη 16-03-2021 και ώρα 06.00,στον οικισμό Δαφνούλας της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου του Δήμου Αγράφων, της Π.Ε. Ευρυτανίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 αποφάσισε με την υπ’αριθμ. αποφασή του 11732/09-03-2021(ΑΔΑ: 9ΜΟΥ46ΜΤΛΒ-92Φ) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου μετά από αίτημα του Δήμου και της Περιφέρειας Στερεάς..

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο του οικισμού της Δαφνούλας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων του οικισμού για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  • Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  • Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων).
  • Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί μετά το πέρας ισχύος της παρούσας.

Επίσης στην σελίδα του στο FB Ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, αναφέρει ακόμη τα εξής:
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021,
το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κρέντης για την πραγματοποίηση απολύμανσης των χώρων των σχολείων, μετά τα επιβεβαιωμένα σημερινά κρούσματα.
Την Πέμπτη στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο στο Κερασοχώρι ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τέστ για τους υπαλλήλους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στα χωριά Δαφνούλα κ Κρέντη, εφιστώ για άλλη μία φορά την προσοχή όλων των συνδημοτών μου για αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.
Μέχρι τώρα ο Δήμος Αγράφων κατατάσσονταν στους Δήμους με τα λιγότερα κρούσματα σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος μας να επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο επιδεικνύοντας την απαραίτητη προσοχή και επιμένοντας στην αυστηρή τήρηση των μέτρων: τη χρήση μάσκας, την εφαρμογή κανόνων υγιεινής, την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.
Οφείλουμε να πειθαρχήσουμε απαρέγκλιτα στις συστάσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας για να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία στην περιοχή μας. Κατανοούμε την κούραση, το άγχος και την αγωνία των κατοίκων ,όμως πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να επανέλθουμε στην κανονικότητα όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν πρέπει να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία όλων. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη μάχη .
Όσοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, σε θέματα τροφοδοσίας, στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και στην κάθε είδους συνδρομή σε χρονίως πάσχοντες και νοσούντες μπορούν να απευθύνονται στους:
1. Κολοκούρα Θεοφάνη – Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας – 6976638315
2. Ζαχαράκη Παναγιώτη – Αντιδήμαρχο – 6972607015
3. Μπράζια Παναγιώτη – Δημ. Σύμβουλο – 6908295520
Σε συνδυασμό με την διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού που εξελίσσεται ομαλά, μπορούμε να ελπίζουμε πως σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.
Τη χρονική αυτή στιγμή χρειάζεται υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη.
Μόνο έτσι θα νικήσουμε και αυτή τη μάχη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *