18 Μαΐου 2024

Βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού

Ο αστυνομικός δέχθηκε μαζική επίθεση από κουκουλοφόρους – Τον απομόνωσαν από τους συναδέλφους του, τον πέταξαν από τη μηχανή και τον ξυλοκόπησαν άγρια

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη Νέα Σμύρνη.

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατούσε μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Νέα Σμύρνη, με έναν αστυνομικό της ομάδας «Δράση» να κείτεται αιμόφυρτος πάνω στο οδόστρωμα και με τους συναδέλφους του να έχουν σχηματίσει ένα τείχος προστασίας γύρω του, λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Συγγρού στην είσοδο της Νέας Σμύρνης.

Προηγουμένως, ομάδες διαδηλωτών είχαν πολιορκήσει το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας όπου και άρχισαν τα βίαια επεισόδια με συνεχείς συγκρούσεις νεαρών με άνδρες των ΜΑΤ. Στις 18:00 το απόγευμα άρχισε η ογκώδης διαδήλωση όπου χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αστυνομική καταστολή και τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής.

Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έσβησαν όλα τα προηγούμενα δεδομένα και κατέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της βίαιης σύγκρουσης και το πού οδήγησε τελικά η αψυχολόγητη ενέργεια λίγων αστυνομικών την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.


Ο άτυχος αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και ενώ αιμορραγούσε επί ώρα στο οδόστρωμα, απομονώθηκε από κουκουλοφόρους οι οποίοι τον πέταξαν κάτω από τη μηχανή του στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής και τον ξυλοκόπησαν άγρια, με στυλιάρια,  σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Συνάδελφοι του άτυχου αστυνομικού κατάφεραν να κάνουν κλοιό γύρω του και να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους, καλώντας παράλληλα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λόγω των επεισοδίων, το ασθενοφόρο χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να τον προσεγγίσει, ενώ λίγο πριν τον παραλάβουν οι διασώστες έχασε τις αισθήσεις του.

επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
πηγή: zougla.gr , protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *