27 Απριλίου 2024

Champions League: Η Σίτι «τελείωσε» τη Ρεάλ και η Λυών «έσβησε» τη Γιουβέντους

Οι Πολίτες ολοκλήρωσαν το έργο τους επικρατώντας και πάλι 2-1 των Μερένχες – Παρά τα… μαγικά του Ρονάλντο η Γιούβε αποκλείστηκε από το Champions League

Τι κι αν η Λυών προερχόταν από παρατεταμένη απραξία λόγω κορονοϊού και ποδοσφαιρικού lockdown στη Γαλλία, τι κι αν δεν διαθέτει ιλουστρασιόν παίκτες τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο, τι κι αν δεν έχει βαριά φανέλα σαν της Γιουβέντους. Η εκπληκτική γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε την έκπληξη που είχε διαφανεί ότι μπορεί να κάνει πριν από πέντε μήνες. Τότε είχε επικρατήσει 1-0 των Μπιανκονέρι εντός έδρας, κι 163 μέρες μετά, έχασε (2-1) στο Τορίνο αλλά πήρε σκορ πρόκρισης για το Final-8 του Champions League.

Την ίδια ώρα στο Μάντσεστερ, το «μαγικό» άγγιγμα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν ήταν αρκετό για να στείλει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην προημιτελική φάση. Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε κι αυτή ό,τι επιτυχώς άρχισε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (νίκη 1-2) προ κορονοϊού και με μια νέα επικράτηση στο Ετιχαντ επί των Μερένχες με 2-1, έκλεισε θέση για το Final-8 που θα γίνει στην Πορτογαλία, όπου θα αναμετρηθεί με τη Λυών. Αντιθέτως, η Ρεάλ για δεύτερη σερί σεζόν, μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2018, αποκλείστηκε από τη φάση των 16.

Η Σίτι θα αναμετρηθεί με τη Λυών στο Final-8, όπου ήδη έχουν κλείσει θέση προ lockdown, Αταλάντα – Παρί και Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ εκκρεμεί το τέταρτο ζευγάρι που θα προκύψει από τα παιχνίδια του Σαββάτου (8/8) μεταξύ Μπαρτσελόνα – Νάπολι και Μπάγερν – Τσέλσι.

Αποτελέσματα

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης (α’ ματς 2-1)

9′ Στέρλινγκ, 69′ Ζεσούς – 28 Μπενζεμά

Γιουβέντους – Λιόν (α’ ματς 0-1)

43′ πέν., 60′ Ρονάλντο – 12′ πέν. Ντεπάι

Πρόγραμμα

Σάββατο 8 Αυγούστου

22.00 Μπαρτσελόνα – Νάπολι (1-1), COSMOTE SPORT 1

 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *