27 Απριλίου 2024

Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Θεσσαλονίκη

Το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη θα τεθεί η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά.

Το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 έως τις 13:00.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του τραγουδιστή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου Φίλων Βασίλη Καρρά

«Τέλος εποχής….
Η αυλαία έπεσε για τον μεγαλύτερο Έλληνα λαϊκό τραγουδιστή της εποχής μας! Απόψε το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου του 2024 παραμονή Χριστουγέννων ο αγαπημένος μας Βασίλης Καρράς μας άφησε για πάντα.Απο σήμερα ο καλλιτέχνης που όλοι λατρέψαμε θα βρίσκεται παρέα με άλλους μεγάλους,με τον Στράτο,τον Στέλιο,την Ρίτα,τον Νίκο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Μητροπάνο… ακόμα και με τον Παντελή!

Η απώλεια του Βασίλη είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη μα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ξεπεράσουμε το σόκ και να στηρίξουμε την οικογένειά του!Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε πέρα απο καλός τραγουδιστής ένας σπουδαίος άνθρωπος που βοήθησε πολύ κόσμο εντός και εκτός δουλειάς..! Δοτικός και γενναιόδωρος στη δουλειά και στη ζωή,στους συνεργάτες και στον απλό κόσμο.

Ο Βασίλης δεν επεδίωξε ποτέ την αυτοπροβολή,δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω απο συναδέλφους παλιούς και νέους.Ηταν απο τους καλλιτέχνες που όχι μόνο δεν κρατούσε τον κόσμο σε απόσταση αλλά που επεδίωκε την επαφή μαζί του.Γιαυτό με δική του παρότρυνση γεννήθηκε και γιγαντώθηκε ένα απο τα μεγαλύτερα fan club στην Ελλάδα αν όχι το μεγαλύτερο και η πόρτα και η αγκαλιά του ήταν πάντα ανοιχτές!!! Ξημερωβραδιάζαμε στα καμαρίνια κι εκείνος οταν μας έβλεπε έλεγε καλώς τα παιδιά μου!!!

Το ίδιο ανοιχτή ήταν η αγκαλιά του για νέους και παλιούς συναδέλφους και καθόλου τυχαίο που έχτισε ισχυρές φιλίες στον χώρο!!!Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε γερή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.Το πάλεψε πολύ γενναία έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασής του απο την πρώτη στιγμή!Ο Βασίλης Καρράς μπορεί να έφυγε μα ακόμα είναι εδώ…! Πάντα θα είναι εδώ!!! Μέσα απο τα τραγούδια του και απο τις αναμνήσεις που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια! Εμείς τα καλύτερα ταξίδια τα κάνανε μαζί του και πάντα θα τα κάνουμε μαζί του! Είμαστε περήφανοι και ήταν τιμή μας που μας έδωσε το δικαίωμα να τον γνωρίσουμε και να τον εκπροσωπούμε!

Δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το καλλιτεχνικό έργο και την παρακαταθήκη που μας άφησε ώστε να τον γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές μέσα απο τις εμπειρίες μας!!! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους!

Η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη 26/12 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη απο τις 09:00 έως 13:00 μμ.
Η ταφή θα γίνει στην γενέτειρά του το Κοκκινοχώρι Καβάλας την Τετάρτη 27/12 στις 12 η επιθυμία της οικογένειας αντι στεφάνων να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών Φλόγα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΑΡΧΟΝΤΑ….»

«Απ’ τον βορρά μέχρι το νότο» πάρτι στους δρόμους

Χαμός στο Twitter – Πώς αποχαιρέτησαν θαυμαστές του και οι συνάδελφοί του από τις πίστες τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή

Μεγάλη θλίψη επικρατεί στους θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά το απόγευμα του Σαββάτου (24/12) στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο. Ένας από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς καλλιτέχνες με την ιδιαίτερη βραχνάδα στη φωνή.

Ο «άρχοντας» του ελληνικού τραγουδιού για μεγάλο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη όλη τη χώρα, με τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν ανακοινώσεις και ο κόσμος να εκφράζει τα συναισθήματά του στα social media.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, χθες στήθηκe street party όπου χιλιάδες κόσμου – κυρίως νέοι- αποχαιρέτησαν τον «άρχοντα Βασίλη» τραγουδώντας τα τραγούδια του.

«Απ΄τον βορρά μέχρι τον νότο να μ΄αγαπάς δεν βρήκα τρόπο» τραγουδούν όλοι μαζί

Από τα νυχτερινά κέντρα όπου εμφανίζονται, τραγουδιστές συνάδελφοί του, τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο, με τον κόσμο να τραγουδά μαζί τους και να χειροκροτά συγκινημένος.

«Να ‘ναι καλά εκεί που είναι. Θα λείψει σε όλη την Ελλάδα» είπε συγκινημένος από την πίστα όπου τραγουδούσε ο Κωσταντίνος Αργυρός

Και συνέχισε να τραγουδά «δεν πάω πουθενά πουθενά πουθενά εδώ θα μείνω»

 

Τον Βασίλη Καρρά θέλησε να αποχαιρετήσει από την πίστα και ο Νίκος Οικονομόπουλος

«Απόψε είναι ιδιαίτερη βραδιά για εμάς. Θέλω να αφιερώσω την βραδιά στον Βασίλη Καρρά που έφυγε από τη ζωή. Έναν σπουδαίο τραγουδιστή, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική.

Θα τον θυμόμαστε με τα τραγούδια του και με την καλή του ψυχή. Με την ανθρώπινη πλευρά του, που οι περισσότεροι άνθρωποι την έχουμε χάσει δυστυχώς. Θα ξεκινήσω το πρόγραμμά μου με έναν διαφορετικό τρόπο. Απόψε η βραδιά ξεκινάει ως εξής, “καλησπέρα και καλή βραδιά».

Ο Καρράς έκανε τεράστιες επιτυχίες με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι. Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ήταν με τον δίσκο “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα.

Στις πολυάριθμες συναυλίες του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, Καναδά και Αυστραλία αποθεωνόταν από Έλληνες και ξένους.

H συναυλία του στη Σόφια της Βουλγαρίας μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς συγκέντρωσε 17.000 κόσμου, ενώ άλλοι 5.000 άνθρωποι είχαν μείνει απ’ έξω αφού δεν έβρισκαν εισιτήρια.
Κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν είχε καταφέρει να γεμίσει την Arena της Σόφιας!!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ο κόσμος – νεαροί στην πλειοψηφία τους – αγαπούσε τον Βασίλη Καρρά γιατί και ο «Βασίλης» τους έδειχνε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στις συναυλίες του.

Κάθε φορά που η καρδιά μάτωνε, που ένα βάρος σε πλάκωνε, που ένας κόμπος σε έπνιγε, που η καψούρα σε κατέτρωγε, ήσουν ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ, δίπλα στον καθένα μας. Να πονάμε, να αγαπάμε, να “πνίγουμε” τον νταλκά μας με τα τραγούδια σου. Καλό ταξίδι τεράστιε», γράφει θαυμαστής στο X αποτυπώνοντας το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο που τον αγάπησε.

Μουσικοί, τραγουδιστές, συνάδελφοι και φίλοι αποχαιρετούν στα social media τον Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας φτωχότερη την ελληνική μουσική.

Δεκάδες είναι οι συγκινητικές δημοσιεύσεις και ιστορίες που γίνονται  στο Instagram για τον μεγάλο βάρδο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Άννα Βίσση, Καίτη Γαρμπή, Έλλη Κοκκίνου, Ελένη Χατζίδου, Χρήστος Δάντης, Ηλίας Βρεττός, Ελευθερία Ελευθερίου και Γιώργος Παπαδόπουλος είναι μόνο μερικοί από τους τραγουδιστές που αποχαιρέτησαν τον Βασίλη Καρρά με λόγια γεμάτα συγκίνηση:

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *