19 Μαΐου 2024

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 1-1 – Ο Βόλος πήρε την ισοπαλία στις καθυστερήσεις

Για άλλη μια φορά ο Βόλος… έσωσε ένα χαμένο ματς! Αν κι έπαιζαν με 10 παίκτες (κόκκινη ο Φεράρι) οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν με τον Περέα στο 94′ και… τιμώρησαν τον Αστέρα που στο φινάλε έπαιζε με την φωτιά. Ο Μπαράλες με πέναλτι άνοιξε το σκορ, αλλά έχασε 2ο πέναλτι που απέκρουσε ο Κλέιμαν!

Φινάλε γκραν γκινιόλ μας επιφύλαξε η αναμέτρηση του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου ο Βόλος απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, σκορ που διαμορφώθηκε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβερεθ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στα «6αρο-8άρια», τους Κρέσπι, Σίτο στα άκρα και τον Γκόμεζ πίσω από τον  Μπαράλες.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Κολόμπο, Σάντσεθ, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Ριένστρα στο «6», τον Νίνη στο «8», τους Μπαρτόλο, Ουάρντα στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον φορ Δουβίκα.

MVP: Ο Κλέιμαν. Ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε το πέναλτι του Μπαράλες στο 52′ και αντέδρασε πολύ καλά στη φάση του παρολίγον αυτογκόλ του Σάνστεζ στο 77′. Αν σε μία από τις δύο αυτές φάσεις γίνονταν το 2-0 υπέρ του Αστέρα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα βλέπαμε άλλο ματς.

Στο ύψος του. Ο Περέα. Ο Κολομβιανός ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Λόπεθ και εκείνος που στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σίτο. Περισσότερο «μοιραίος», καθώς απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία του 58′. Βέβαια επειδή τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, δυστυχώς ή ευτυχώς, αν δεν γίνονταν το 1-1 στο φινάλε θα λέγαμε άλλα. Ετσι είναι η μπάλα και η φάση που «έχασε» ο Ισπανός αποδείχθηκε εκ των υστέρων κομβική.

Η «γκάφα»: Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων στη φάση της ισοφάρισης. Ο Μπαρτόλο βγήκε στην πλάτη όλων μετά από γέμισμα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Ο Αργεντινός «έσπασε» το τεχνητό οφ σάιντ των Αρκάδων.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Τζήλος υπέδειξε σε ροή αγώνα το πρώτο πέναλτι και το VAR τον «δικαίωσε». Στο δεύτερο ενημερώθηκε να δει τη φάση και μόλις το έπραξε έδειξε άσπρη βούλα για χέρι του Δουβίκα.

Το «ταμείο»: Στην Τρίπολη έσπασαν καρδιές και ο Βόλος απέδειξε, για ακόμη μία φορά, πως είναι μία ομάδα που δεν τα παρατά. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες να κάνουν το 2-0 και να «αγκαλιάσουν»τη νίκη (το χαμένο πέναλτι και του Σίτο), δεν το έπραξαν, μετά το 70′ σα να έπαιζαν (και) με το ρολόι και στο τέλος το «πλήρωσαν».

Γκολ: 24′ πεν. Μπαράλες (Αστέρας), 90+4′ Περέα (Βόλος)

Κίτρινες: Ιγκλέσιας (Αστέρας), Κολόμπο (Βόλος), Νίνης (Βόλος), Δουβίκας (Αστέρας), Άλβαρες (Αστέρας), Μπαράλες (Αστέρας), Καστάνιο (Αστέρας), Φεράρι (Βόλος)

Κόκκινες: 90′ Φεράρι (Βόλος)

Δοκάρια:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες (80′ Τασουλής), Σουάρεθ, Κάστανο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (66′ Τιλίκα), Γκόμες, Σίτο (66′ Βαλιέντε), Μπαράλες, Κρέσπι.

Βόλος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φεράρι, Κολόμπο, Σάντσες, Ριέντστρα, Νίνης, Μαρτίνες (46′ Περέα), Ουάρντα, Δουβίκας, Μπαρτόλο.

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *