18 Μαΐου 2024

«Ανάσα» για τον Παναιτωλικό, 2-1 την ΑΕΛ

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πήρε σήμερα ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ ύστερα από ένα πολύ όμορφο ματς. Που είχε φάσεις ρυθμό και μεταξύ άλλων και το «σκορ» στα δοκάρια ήταν 2-1 υπέρ των «κυανοκίτρινων».

Με σκόρερ τον Νίκο Βέργο (16′, 87′ πεν.), ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 την ΑΕΛ (90′ +5′ Γιουνές) σε ματς – θρίλερ με πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες που είχαν από ένα ημίχρονο υπεροχής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, είχαν ακυρωμένο γκολ στο 2ο λεπτό (χέρι του σκόρερ Ντίας), δοκάρι στο 8΄ σε κεφαλιά του Αριγίμπι και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με κεφαλιά του Βέργου.

Στο 26΄ οι Αγρινιώτες κέρδισαν πέναλτι (ανατροπή του Μπέρτου στον Ντίας), την εκτέλεση ανέλαβε ο Αριγίμπι στο 29΄ και ο Νάγκι απέκρουσε.

Ο διαιτητής διέταξε επανάληψη για αντικανονική αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ (δεν είχε και τα δύο πόδια στη γραμμή), αλλά τη δεύτερη φορά ο Αριγίμπι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι.

MVP: Ο Βέργος. Οταν σε ένα ματς η Χ ομάδα κερδίζει 2-1 και υπάρχει ένας παίκτης της που βρήκε δις στόχο, αυτόματα κερδίζει τον τίτλο του MVP. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος «κέρδισε» το πέναλτι μέσω του οποίου σκόραρε.

Στο ύψος του: Ο Κνετ έκανε στο δεύτερο μισό δύο σωτήριες επεμβάσεις (στα τετ α τετ των Φιλίπ, Τρούγιτς) και «κράτησε» όρθιο τον Παναιτωλικό. Πάρα πολύ καλό ματς από τον Ντίαζ που έτρεξε πολλά χιλιόμετρα, αλλά και τους μικρούς στα στόπερ (Λιάβας, Κωνσταντόπουλος). Για την ΑΕΛ μακράν κορυφαίος ήταν ο Ντουρμισάι.

Το «ταμείο»: Πολύ όμορφο ματς είδαμε στο Αγρίνιο, όπου επί της ουσίας οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Αν στο 35′ το σκορ ήταν 3-0 θα ήταν… φυσιολογικό, όπως και σε περίπτωση που στο 80′ οι «βυσσινί» κέρδιζαν με 2-1 και το είχαν «γυρίσει».

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (76’ Μελισσάς), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντιας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (77’ Περέιρα), Βέργος

ΑΕΛ: Νάγκι, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ)

 

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *