20 Μαΐου 2024

ΧΥΤΑ Λαμίας : Υγειονομική βόμβα με μαύρο υγρό με κατεύθυνση στον υδροφόρο ορίζοντα (VIDEO)

Ένα περίεργο μαύρο υγρό, άγνωστης σύστασης – όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο- τρέχει έξω από το ΧΥΤΑ Λαμίας και με κατεύθυνση προς τον υδροφόρο ορίζοντα, όπου και χάνεται.

Αρκετά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν.

-Τι είναι αυτό το υγρό το οποίο καταλήγει προς τον υδροφόρο ορίζοντα;

-Προέκυψε από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις;
-Είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο;
-Φεύγει από το ΧΥΤΑ Λαμίας(;) (όλα δείχνουν ότι από εκεί ξεκινά).
-Θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι;
-Και αν όντως ξεκινά από εκεί και είναι επιβλαβές, υπάρχουν προβλήματα στεγανοποίησης στον ΧΥΤΑ Λαμίας που θα πρέπει να μας ανησυχούν περισσότερο;

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα άμεσα ερωτήματα που προκύπτουν και τα οποία χρειάζονται άμεσες απαντήσεις από τους αρμοδίους σε ένα θέμα το οποίο συνεχίζουμε να διερευνούμε.

Σημαντικά προβλήματα υπερκορεσμού

Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι ο ΧΥΤΑ Λαμίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερκορεσμού. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα γνωστοποιήθηκε ότι χάθηκαν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ για έργα διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Λαμιέων στη “μαύρη τρύπα” της κακοδιοίκησης και ασυνεννοησίας μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσίων, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Για να επανέλθουμε στο θέμα, επειδή πιθανά πρόκειται για ένα θέμα δημόσιας Υγείας (το απευχόμαστε) ελπίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε τις απαντήσεις των αρμοδίων τόσο από τον ΦΟΔΣΑ όσο και από τον Δήμο Λαμιέων που έχουν τον ίδιο επικεφαλής.

Σε κάθε περίπτωση το άγνωστης σύστασης μαύρο υγρό που τρέχει έξω από τον ΧΥΤΑ Λαμίας και θυμίζει πετρέλαιο, αλλά δεν είναι, έχοντας έντονη δυσοσμία, προκαλεί ανησυχία.

 

Πηγή: Lamianow.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *