20 Μαΐου 2024

Τρίμηνη προστασία των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων του Νόμου Κατσέλη

Τρίμηνη προστασία, μέσω του «παγώματος» των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων του Νόμου Κατσέλη και όσων δανειοληπτών έχουν ενταχθεί στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες Τρίτη 31 Μαρτίου. Το «πάγωμα» αφορά οφειλέτες που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 δυνάμει της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της χθεσινής ΠΝΠ, αναστέλλεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών η καταβολή των δόσεων στο πλαίσιο ρυθμίσεων, χωρίς να επέρχονται οι συνέπειες λόγω της μη καταβολής και χωρίς να τροποποιείται η συνολική διάρκεια της ρύθμισης.

Για οφειλέτες που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω αποφάσεις, δύναται να χορηγηθεί η ως άνω αναστολή κατόπιν αίτησης του οφειλέτη και αξιολόγησης από τον πιστωτή. Επίσης οι προθεσμίες διενέργειας διαδικαστικών και λοιπών πράξεων αναστέλλονται για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος της παρούσας. Προϋπόθεση για την αναστολή είναι η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *