18 Μαΐου 2024

Τραγωδία στην Πάτρα:«Έδιωξαν 49χρονο από νοσοκομείο που δεν εφημέρευε και λίγο μετά πέθανε στο δρόμο»

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά οικογένεια ενός 49χρονου, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζητώντας πρώτες βοήθειες, παίρνοντας την απάντηση ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την καταγγελία που μεταφέρει το pelop.gr, είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια. Από το «Άγιος Ανδρέας» του είπαν πως δεν εφημερεύουν προτείνοντάς του να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο, ωστόσο, ο 49χρονος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του 49χρονου, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για «έλλειψη ανθρωπιάς».

«Φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε από το νοσοκομείο όπου απευθύνθηκε και τελικά ο λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο εξέπνευσε. «Απαράδεκτο. Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας», αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζητά μετά την κατεπείγουσα ΕΔΕ, την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωση Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί την ώρα που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζητά ΕΔΕ για το περιστατικό. Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Στον Αγιο Ανδρέα μιλούν για λάθος με την αδερφή του 49χρονου να ξεσπά μιλώντας στον Alpha… «Λάθος η ζωή του αδερφού μου… Στον Αγιο Ανδρέα έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Μια νοσοκόμα είδε, άκουσε και αποφάσισε. Εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Δεν τον εξέτασαν. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Τον άφησαν και πέθανε. Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί».

Να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο υπουργός Υγείας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικά με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα και αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *