6 Μαΐου 2024

Σχολεία : Πότε θα ανοίξουν – Τι φοβούνται οι επιστήμονες – Προβληματισμοί για γυμνάσια και λύκεια

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να μειώνεται, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων από τον κορωνοϊό παραμένει υψηλός στη χώρα.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ότι οι αριθμοί δείχνουν «την ανυπαρξία όλων των θεωριών που μας χάιδευαν τα αυτιά και μας έκαναν να χαλαρώνουμε».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ αν υπάρξει «άρση των μέτρων πρόωρα, θα έχουμε μια υποτροπή, δε θα είναι καθόλου ευχάριστη».

Το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου φαντάζει πρόωρο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ο οποίος σημείωσε ότι ένας τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων θα οδηγήσει στο άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση φυσικά με άλλους παράγοντες.

Οι ειδικοί διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις και οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για το άνοιγμα των σχολείων προτείνεται να γίνει σε στάδια.

Αρχικά να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και μια εβδομάδα αργότερα στις 14 Δεκεμβρίου να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ώστε οι μέρες διδασκαλίας που θα απομένουν θα είναι ουσιαστικά μόνο πέντε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στην επιτροπή υπάρχουν και ειδικοί που προτείνουν να μην ανοίξουν καν Γυμνάσια και Λύκεια, παρότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιδιώκει να ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες.

Η ανησυχία των επιστημόνων για τα μεγαλύτερα παιδιά εστιάζεται ακόμη στο γεγονός ότι μπορούν να προσβληθούν από κοροναϊό και να παρουσιάσουν και συμπτώματα και κατά συνέπεια να μεταφέρουν και τον ιό στις οικογένειές τους.

Οι ίδιοι αυτοί προβληματισμοί τίθενται εκ νέου από τους ειδικούς καθώς θεωρούν ότι το άνοιγμα των σχολείων με την ταυτόχρονη μετακίνηση των γονέων θα φέρει νέα άνοδο των κρουσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *