20 Μαΐου 2024

Super League 2: Απίστευτη ανατροπή στις καθυστερήσεις του Ιωνικού επί των Τρικάλων με 2-3!

Φώτο - goaltrikala

Φωτιά στον βαθμολογικό πίνακα της Superleague 2, μετά τα 4 ματς του Σαββάτου καθώς ο πρώτος Εργοτέλης με τον τέταρτο Ιωνικό έχουν απόσταση μόλις τριών βαθμών!

Τρίκαλα – Ιωνικός 2-3

Ο Ιωνικός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και με τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο επιτεύχθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, να πάρει τη νίκη με 3-2 επί των Τρικάλων!

Το παιχνίδι βέβαια, ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους καθώς στο 14’ κατάφεραν να προηγηθούν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ριζογιάννη.

Η θεσσαλική ομάδα στο 26’ βρήκε δίχτυα και για δεύτερη φορά στο ματς. Αυτή τη φορά ο Ευθυμίου έκανε από κοντά το σουτ, ο Γκίνης δεν απομάκρυνε σωστά και στην επαναφορά ο Σκόνδρας πλάσαρε στην κενή εστία για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός μπήκε αποφασισμένος για να βρει δίχτυα και το κατάφερε στο 62′. Ο Ρόλε εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα, μειώνοντας σε 2-1.  Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στις καθυστερήσεις όχι μόνο έφεραν ξανά το ματς στα ίσα αλλά έκαναν και την απόλυτη ανατροπή.

Αρχικά στο 91′ ο Κουϊρουκίδης επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μάναλης αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής εκτέλεσε με το κεφάλι τον Γιακουμή ισοφαρίζοντας σε 2-2. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σινγκ έκανε μια χαμηλή σέντρα του Σινγκ από τα αριστερά, και ο Κάστρο με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-3!

Τρίκαλα (Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Διαμαντόπουλος, Πιαστόπουλος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (71′ Σκόνδρας), Παπαγεωργίου, Ελευθεριάδης (57′ Χατζηκωνσταντίνου), Κεχαγιάς (39′ λ.τ Ζώγκος), Πέλκας (57′ Σταματής), Ευθυμίου (71′ Ντιαλόσι).

Ιωνικός (Σπανός): Γκίνης, Μουστάκης (84′ Κουϊρουκίδης), Παπαγεωργίου (46′ Σινγκ), Φαζός, Κοτσώνης, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Ματσούκας (66′ Βλαχομήτρος), Μουμίν (66′ Μάναλης), Ρόλε, Πλατέλλας, Κάστρο.

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 0-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κλάους Αθανασιάδη, ο Απόλλων Λάρισας απέδρασε με σούπερ διπλό από τη Ρόδο (0-1), ρίχοντας έτσι τον Διαγόρα στην 3η θέση.

Τι κι αν είχε σκοράρει ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς; Τι κι αν επισκεπτόταν την έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην κατηγορία τον τελευταίο μήνα, με 5Χ5 και 0 παθητικό; Ο Απόλλων Λάρισας αντέστρεψε τους όρους κι έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στον 2ο, Διαγόρα.

Η μεγάλη νίκη για την ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο «Κλάους» σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ωραία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά στο 52ο λεπτό, λίγα λεπτά αφού απείλησε με σουτ που κατέληξε στο δοκάρι του Τσέλιου κι επέστρεψε στα γκολ μετά το παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη, όπου είχε ανοίξει τον δρόμο προς την πρώτη νίκη των Λαρισαίων στη σεζόν.

Από την άλλη, οι Ροδίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή, μετά και την ήττα του Εργοτέλη από τον Λεβαδειακό, έπεσαν στην 3η θέση, αλλά παραμένουν σε απόσταση -2 από την πρώτη θέση.

Διαγόρας (Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Κοντοχρήστος (55′ Δημητρούλας), Ρουγκάλας, Καρατάσιος (68′ Κονέ), Σανδραβέλης, Μασούρας, Ντοριβάλ (55′ Αυγενικού), Λινάρδος, Γεωργίου (36′ Μανωλάκης), Αλάεθ (68′ Σμυρλής), Μπαστακός.

Απόλλων Λάρισας (Φραντζέσκος): Γλύκος, Καρρίκι, Σκούπρας, Μόρας, Χατζής, Τζοβάρας (66′ Γκόλιας), Λίταινας (85′ Μπάλλας), Μπάμπης, Γιάκος, Ντα Κάμπο (80′ Νύκταρης), Αθανασιάδης (85′ Ομπράντοβιτς).

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0

Ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής, επικρατώντας με γκολ του Μπιανκόνι απέναντι στον Εργοτέλη κι ανέβηξε ξανά δεύτερος, στο -1 από τους Κρητικούς.

Η «μάχη» για την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στη Super League 2, γίνεται πιο «καυτή» από ποτέ. Κι αυτό γιατί ο Λεβαδειακός έκανε το καθήκον του για να παραμείνει σε απόσταση… αναπνοής, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 14ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Τζουζέπε Σανίνο επιβλήθηκε των Κρητικών με 1-0 και τους πλησίασε στο -1, έχοντας για MVP τον Μιγκέλ Μπιανκόνι. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 26′, μετά αβίαστο λάθος του Μαζουλουξή στην περιοχή του Εργοτέλη, είχε και δοκάρι στο 31′ σε σουτ που πρώτα απέκρουσε ο Κατσιμήτρος και ώθησε την ομάδα του προς τη σπουδαία νίκη.

Έτσι, το σύνολο του coach Ταουσιάνη παρέμεινε μεν στην κορυφή, αλλά είδε την ψαλίδα να μειώνεται στο ελάχιστο, με Διαγόρα και Ιωνικό να ακολουθούν σε απόσταση νίκης!

Λεβαδειακός (Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Δημόπουλος, Τσάπρας, Καραχάλιος, Νίκας (68′ Κονέ), Μεχία, Νίλι (57′ λ.τ Παναγιώτου), Πολέτο (87′ Τζημόπουλος), Συμελίδης (68′ Μαρίνος), Μπιανκόνι (68′ Ενομό).

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής (81′ Πατρινός), Νεράλ (46′ Κατσούρρι), Σερβιλάκης, Πέϊος, Τσέλιος, Άμπι (46′ Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (66′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (66′ Κωστανάσιος), Κόνραντ.

 

Χανιά – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-0

Την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα πανηγύρισαν τα Χανιά, καθώς επικράτησαν με 1-0 του Καραϊσκάκη, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0. Ο Καμαρά έκανε την σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Μασένα έκανε αδύναμο σουτ το οποίο κατέληξε στα χέρια του Χουάντερσον. Τελικά, ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Μασένα, το πέτυχε ο Διαμαντόπουλος στο 73′. Ο Δημητριάδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Διαμαντόπουλος με γλυκιά κεφαλιά προς τα πίσω, έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Λίγο πριν το τέλος οι Κρητικοί έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Καμαρά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον. Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τέλος, με αποτέλεσμα τα Χανιά να φτάσουν τους 18 βαθμούς και την 8η θέση, ενώ ο Καραϊσκάκης παρέμεινε τελευταίος με 7 βαθμούς.

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Νίκολιτς (81’ λ.τ. Ρέντζας), Ανδρέου, Σωτηράκος (46’ Γρομητσάρης), Καμαρά, Πλέγας (62’ Δημητριάδης), Κάρλος (69’ Γκίνο), Μπραμπίγια (46’ Βρεττός), Βασιλόγιαννης, Μασένα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕ Καραϊσκάκης (Γιάννης Μάγγος): Χουάντερσον, Θεολόγου, Χατζηδίμπας, Ρουμπανγκούκα, Δούμτσιος (83’ Δεινόπαπας), Μαύρου (77’ Μπρέμπος), Ναζίμ (67’ Νταλακούρας), Τάμπας (77’ Μπεκατώρος), Παπανίκου, Ρούνεϊ (83’ Μαραθωνίτης), Λόβριτς.

 

Με πληροφορίες από gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *