18 Μαΐου 2024

Σόου Τραμπ μέσα και έξω από το νοσοκομείο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε για πολλοστή φορά από την έναρξη της πανδημίας το κοινό αίσθημα. Σε χρόνο ρεκόρ έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χτυπημένος από τον Covid-19, επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, έβγαλε επιδεικτικά τη μάσκα που φορούσε και δήλωσε πως αισθάνεται «πολύ καλά».

Έπειτα από τετραήμερη παραμονή για θεραπεία των συμπτωμάτων του κορονοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο «Γουόλτερ Ριντ» και επέστρεψε στα καθήκοντά του. Φθάνοντας στον Λευκό Οίκο πέταξε την προστατευτική μάσκα που φόραγε και τα φλας των φωτορεπόρτερ άστραψαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προέτρεψε τους πολίτες σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο-μήνυμα και ενώ προγραμματίζει να ξαναρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία. «Θα επιστρέψω στο πεδίο για την προεκλογική εκστρατεία μου σύντομα!» έγραψε ο Ντ. Τραμπ στο Twitter.

Ο προσωπικός γιατρός του Σον Κόνλεϊ δήλωσε χθες πως η κλινική εικόνα του προέδρου του επιτρέπει να επιστρέψει στο σπίτι, παρότι δεν έχει ξεφύγει πλήρως από τον κίνδυνο. «Αν και μπορεί να μην είναι ακόμη εντελώς εκτός κινδύνου, η ομάδα και εγώ συμφωνούμε ότι όλες οι αξιολογήσεις του, και το πιο σημαντικό, η κλινική του κατάσταση υποστηρίζει την επιστροφή του στο σπίτι, όπου θα περιβάλλεται από ιατρική περίθαλψη παγκόσμιας κλάσης όλες τις ώρες της ημέρας» είπε ο γιατρός.

Ώρες πριν την ανακοίνωση του εξιτηρίου, ο Τραμπ έκανε βόλτα με αυτοκίνητο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και επικρίσεις ότι θέτει τον ίδιο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Με μήνυμά του στοTwitter ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφασή του αυτή λέγοντας: «Αναφέρεται ότι τα Μέσα ενημέρωσης αναστατώθηκαν επειδή μπήκα σε ένα ασφαλές όχημα για να ευχαριστήσω τους πολλούς οπαδούς και υποστηρικτές που στέκονταν έξω από το νοσοκομείο για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, για να τιμήσουν τον πρόεδρό τους. Αν δεν το έκανα, τα Μέσα θα έλεγαν ότι ήμουν αγενής».

AP Photo
Καθώς πάντως λιγοστεύουν οι μέρες ώς τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Αμερικανοί από διάφορες Πολιτείες έχουν αποθέσει επιστολικά την ψήφο τους, τα προγνωστικά είναι όλο και χειρότερα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Δύο τελευταία γκάλοπ από το Reuters και το ABC τον δείχνουν να χάνει τις εκλογές με 10 και 14 μονάδες διαφορά αντίστοιχα.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος πετάει κασκέτα στο κοινό σε προεκλογική συγκέντρωση την Τετάρτη λίγο πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό -AP Photo/Alex Brandon

«Tα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δεν μεταδίδουν παρά ψευδείς δημοσκοπήσεις» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος που θα κληθεί να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου.

 

efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *