20 Μαΐου 2024

Εκτακτο: Σκότωσαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ με δέκα σφαίρες

Δεκατρείς κάλυκες και όχι 17 όπως αναφέρθηκε στις πρώτες πληροφορίες, βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος

Νεκρός είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ όπου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στην οδό Ανίνου δέχτηκε δέκα σφαίρες, σύμφωνα με την ιατροδικαστή εξέταση.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στο θώρακα, μια στο λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι ενώ η μια που βρέθηκε στην παλάμη προφανώς προέρχεται από σπασμωδική κίνηση του δημοσιογράφου –αντίδραση τη στιγμή που αιφνιδιάστηκε από το δράστη.

Ο δημοσιογράφος είχε τελειώσει νωρίτερα τη δουλειά του σε τηλεοπτική εκπομπή στο Star και επέστρεφε στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα που επέβαιναν σε σκούτερ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικά ρούχα.

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Έμπειρος δημοσιογράφος, αιρετικός πολλές φορές με άρθρα που συζητιόντουσαν στο Bloko.gr, του οποίου ήταν διαχειριστής,για να γράφει αυτά που δεν μπορούσαν να βγουν στην τηλεόραση.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι ουδέποτε ζητήθηκε προστασία για τυχόν απειλές για τη ζωή του.

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αιματηρή αποστολή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *