18 Μαΐου 2024

Σε ματς θρίλερ ΑΕΚ – Βόλος 2-2

Σε ματς θρίλερ μέχρι το 90′ + 8′, το οποίο η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με εννέα παίκτες και ο Βόλος με δέκα, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες, αν και αμφότερες είχαν την ευκαιρία να πάρουν το τρίποντο.

Η παράδοση που θέλει την ΑΕΚ να μην κερδίζει πριν τα Χριστούγεννα συνεχίστηκε. Σε ένα ματς με τεράστιο σασπένς και τρεις κόκκινες, και την Ένωση να παραπαίει αμυντικά και χωρίς συνδυασμούς και φαντασία στο παιχνίδι της, ο Βόλος κατάφερε να πάρει μια θαρραλέα ισοπαλία με 2-2 στη Ριζούπολη. Τα γκολ των Φεράρι και Ουάρντα έκαναν την ανατροπή στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει πάρει το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοβιτς. Στο δεύτερο μέρος ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε για την Ένωση, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι που τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες λόγω των αποβολών Παουλίνιο και Σάκχοφ, δεν κατάφεραν να βρουν ποτέ το γκολ της νίκης. Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει οκτώ βαθμούς την ΑΕΚ πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και πλέον τα πράγματα γίνονται αφάνταστα δύσκολα αναφορικά με το κυνήγι του τίτλου. Αποβλήθηκε ο Κολόμπο για τον Βόλο, ο οποίος ολοκλήρωσε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο.

Έτσι ξεκίνησαν Καρέρα και Λόπεθ

Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε φανέλα βασικού στον Σιμάνσκι, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά έπειτα από πέντε μήνες μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί πριν την έναρξη της φετινής σεζόν. Ο Πολωνός μέσος ήταν μαζί με τον Σιμόες και τον Μάνταλο στον άξονα της ΑΕΚ. Ο Τσιντώτας ήταν φυσικά κάτω από τα δοκάρια, με τον 17χρονο Μιτάι να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής, στην οποία βρίσκονταν επίσης οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας και Παουλίνιο. Στην επίθεση, στο αριστερό άκρο ξεκίνησε ο Τάνκοβιτς, στο δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ο Άνχελ Λόπεθ στον Βόλο επέλεξε τον Κλέιμαν αντί του Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, με τους Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο και Ντεντάκη τετράδα στην άμυνα, τους Μπαριέντος και Ριένστρα στο κέντρο, μπροστά τους τον Ουάρντα, τον Μπαρτόλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τον Περέα στο δεξί και στην κορυφή τον Δουβίκα.

MVP: Ο Μπαρτόλο, το αριστερό πόδι του οποίου δημιούργησε και τα δυο γκολ του Βόλου. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν ένας εφιάλτης για τον Παουλίνιο με την ταχύτητα του.

Ο Φεράρι για το γκολ που σημείωσε και για το σωτήριο κόψιμο του με το κεφάλι στο σουτ του Σιμάνσκι που γλίτωσε την ισοφάριση στο τέλος του πρώτου μέρους. Από την ΑΕΚ προσπάθησε πολύ ο Γκαρσία, αλλά αυτό δεν έφτανε.

Συνολικά όλη η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν… αλλού! Κάτι που φυσικά βλέπουμε για πολλοστή φορά στην αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης τη φετινή σεζόν, με τον Σβάρνα να πραγματοποιεί ξανά ένα κάκιστο ματς. Ο χειρότερος ωστόσο όλων ήταν ο Παουλίνιο τόσο για την εμφάνισή του, που παίρνει πολύ κάτω από τη βάση, όσο και για το γεγονός ότι άφησε την Ένωση με δέκα παίκτες. Μπακ με τρομερά λίγη ποιότητα για το επίπεδο της ΑΕΚ. Κάκιστη και η αντίδραση και του Σάκχοφ στη φάση της αποβολής του.

Ο Σιδηρόπουλος σωστά απέβαλε τον Παουλίνιο με δεύτερη κίτρινη και ορθώς άλλαξε την απόφασή του μετά τον έλεγχο του VAR δείχνοντας κόκκινη στον Κολόμπο. Επίσης σωστή ήταν και η αποβολή του Σάκχοφ για την ενέργειά του πάνω στον Ουάρντα.

Άμυνα σκορποχώρι, δημιουργία ελλιπής, καθαρό μυαλό δεν υπήρχε, και η ΑΕΚ γκέλαρε με τον Βόλο, βλέποντας πλέον την απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να αυξάνεται στους οκτώ βαθμούς. Η ΑΕΚ μετά την παρένθεση στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους παρουσίασε ξανά τις ίδιες αδυναμίες. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με μια ανασταλτική λειτουργία για κλάματα. Πλέον η ΑΕΚ έμεινε πολύ πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και φαίνεται ότι χρειάζονται δραστικές αλλαγές και πάρα πολύ δουλειά για να έχει έστω κάποιες πιθανότητες να ξαναμπεί σε αυτήν. Όσον αφορά τον Βόλο πήρε με το σπαθί του την ισοπαλία και ολοκλήρωσε έναν σπουδαίο πρώτο γύρο φέροντας τη σφραγίδα του προπονητή του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μιτάι (82′ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (67′ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάνσκι (46′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (58′ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Ολιβέιρα

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Ντεντάκης, Μπαριέντος, Ριένστρα, Ουάρντα, Μπαρτόλο, Περέα (68′ Μαρτίνες), Δουβίκας (86′ Μήτογλου)

 

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *