8 Μαΐου 2024

Ρωσία: Αποσύρεται η δίωξη κατά της Βάγκνερ – Ελεύθεροι οι μισθοφόροι

Οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας της Ρωσίας (FSB), απέσυραν την δίωξη κατά της Βάγκνερ. Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, η δίωξη τερματίσθηκε διότι οι μαχητές σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος κατά της Ρωσίας.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Βάγκνερ που έλαβαν μέρος στη στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Παράλληλα, η Βάγκνερ ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Στη Ρωσία βρισκόταν ο Πριγκόζιν;

Την ίδια ώρα, και ενώ γίνεται πολύς λόγος για το πού είναι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, αεριωθούμενο Embraer Legacy 600, που έχει καταχωρισθεί στη Ρωσία και συνδέεται με τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης, ταξίδεψε σήμερα στη Λευκορωσία από τη Ρωσία.

Ο ιστότοπος Flightradar24 δείχνει ότι το επιχειρηματικό τζετ ταξίδεψε στη Λευκορωσία νωρίς σήμερα το πρωί.

Οι κωδικοί ταυτοποίησης του αεροσκάφους ταιριάζουν με αυτούς ενός τζετ που συνδέεται από τις ΗΠΑ με την οντότητα Autolex Transport, η οποία συνδέεται με τη σειρά της με τον Πριγκόζιν από το Γραφείο των ΗΠΑ για τον Έλεγχο Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων.

 

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *