20 Μαΐου 2024

Πρωτόγνωρα τα φετινά Χριστούγεννα

EUROKINISSI

Πρωτόγνωρα είναι τα φετινά Χριστούγεννα λόγω της επέλασης του κορωνοϊού με τους ειδικούς να κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και να ζητούν να τηρηθούν κατά γράμμα τα μέτρα που ισχύουν προκειμένου να μην σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων.

Οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα στην χώρα μας δεν θυμίζουν σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, αφού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο αυστηρών περιορισμών.

Έτσι και σήμερα Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα των Χριστουγέννων, ισχύουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ εδώ και καιρό στο πλαίσιο του lockdown. Δηλαδή ισχύει κανονικά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, με εξαίρεση τους λόγους υγείας, εργασίας και κίνησης με κατοικίδιο σε μικρή απόσταση. Μάλιστα, λόγω των ημερών, αναμένεται να είναι αυξημένοι οι έλεγχοι της αστυνομίας.

Στα οικογενειακά τραπέζια συστήνεται να βρίσκονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι καλό είναι, όσο το δυνατόν, να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τους ίδιους ανθρώπους, ώστε να μη μεγαλώνει ο κύκλος των επαφών.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή, που δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 22:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *