17 Μαΐου 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου

Η ομάδα του Φλικ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Κομάν στο 59′ επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League και για έκτη φορά ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης. Τρεμπλ για τους Βαυαρούς, που πήρε την κούπα με 11 νίκες σε 11 ματς!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της. Με τον Κομάν να είναι ο χρυσός σκόρερ στο 59′ και με τον Νόιερ να πραγματοποιεί μαγική εμφάνιση και να βγάζει ό,τι πήγαινε μέσα, η ομάδα του Φλικ έγραψε ιστορία με το 1-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Σε 11 παιχνίδια στο Champions League πήρε 11 νίκες και δίκαια είναι στην κορυφή της Ευρώπης.

Τεράστιος Νόιερ, κράτησε όρθια την ομάδα του τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο σε ευκαιρίες των Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Μαρκίνιος. Σε κακή βραδιά τα περισσότερα από τα αστέρια της Παρί, την ώρα που η Μπάγερν εμφανίστηκε… κυνική, σημείωσε ένα γκολ στο 59′ και από το 75′ και μετά… έσβησε το ματς χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Από το 75′ και μετά το ματς… έσβησε. Η Μπάγερν το πήρε στον έλεγχό της, έκλεισε τις γραμμές, δεν άφησε χώρους στην Παρί που προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε. Και στο φινάλε είχε μείνει από δυνάμεις.

Το φινάλε βρήκε τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν το 6ο τρόπαιο στην ιστορία τους δικαίως, αφού ομολογουμένως έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Και το πήραν με 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΠΑΡΙ ΣΖ (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ (80΄ Κουρζάβα), Μαρκίνιος, Παρέδες (65΄ Βεράτι), Ερέρα (72΄ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (80΄ Τσούπο-Μότινγκ), Μπαπέ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χανς-Ντίτερ Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (25΄ Σίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Τιάγκο, Κομάν (68΄ Πέρισιτς), Μίλερ, Γκνάμπρι (69΄ Κουτίνιο), Λεβαντόφσκι

 

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *