20 Μαΐου 2024

Προφυλακίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι είπε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τον Μάνο Δασκαλάκη

Στη φυλακή οδηγείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα της Τζωρτζίνας, μετά την πολύωρη απολογία που έδωσε για όσα της καταλογίζονται στη δικογραφία για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδικα διαμορφωμένο χώρο, υπό καθεστώς υψίστης ασφαλείας και μακριά από άλλες κρατούμενες, για την δική της ασφάλεια.

Οδηγήθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στη ΓΑΔΑ, από όπου θα μεταχθεί – το πρωί πλέον- στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η 33χρονη από την Πάτρα παρέμεινε για περισσότερες από τέσσερις ώρες ενώπιον της δικαστικής λειτουργού αρνούμενη ότι είναι η υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη ισχυρίζεται πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος επιρρίπτοντας ευθύνη για την θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 οπότε και κατέληξε.

Επίσης επανέλαβε πολλές φορές, κατά την απολογία της, ότι η ίδια είχε χάσει τρία παιδιά, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη φυλακή.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας συναποφάσισαν μετά το τέλος της απολογητικής διαδικασίας ότι η γυναίκα, σε βάρος της οποίας εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης, είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η προσαγωγή της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, καθώς πολίτες που βρέθηκαν στα δικαστήρια την αποδοκίμασαν και ορισμένοι κινήθηκαν σε βάρος της με απειλητικές διαθέσεις.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται σε δύο τοξικολογικές εξετάσεις σε εργαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών, ο θάνατος της εννιάχρονης προήλθε από χορήγηση πολύ μεγάλης ποσότητας κεταμίνης, η οποία δόθηκε στο παιδάκι από την ίδια την μητέρα του.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας πέρασαν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα. Οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά  και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

 

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *