2 Μαΐου 2024

Power Pass: Πότε θα εκταμιευθούν οι αποζημιώσεις

Την ακριβή ημερομηνία των αποζημιώσεων για τους αυξημένους λογαριασμούς στο ρεύμα προσδιόρισε το υπουργείο Οικονομικών, με την προθεσμία της υποβολής των δηλώσεων να εκπνέει άμεσα. Τι ανέφερε. Αναλυτικά παραδείγματα με το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε την ημερομηνία καταβολής των ποσών για τους δικαιούχους αποζημιώσεων, από τις  αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος. Όπως είπε, τα ποσά θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των πολιτών μέχρι τις τις 15 Ιουλίου. Παράλληλα,  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμη,  ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Οι αποζημιώσεις -παραδείγματα

Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους. Ειδικότερα και σύμφωνα με τα παραδείγματα που ακολουθούν: Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 300 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 180 ευρώ.

Αν κάποιος έχει επιπλέον χρεώσεις, μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων για το εν λόγω διάστημα, συνολικού ύψους 600 ευρώ, θα λάβει αποζημίωση 360 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις ανέρχονται σε 800 ευρώ, η αποζημίωση θα διαμορφωθεί στα 480 ευρώ.

Αν οι επιπλέον χρεώσεις είναι 1.000 ευρώ, η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ, ενώ αν

Οι χρεώσεις είναι από 1.000 ευρώ και πάνω και πάλι η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ



 

ecopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *