17 Μαΐου 2024

Πολυτεχνείο: Επεισόδια μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη – Καταστροφές στο ΑΠΘ

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Πολυτεχνική Σχολή, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις και 40 προσαγωγές ατόμων.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ όταν τα άτομα από την πορεία των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Εκεί ξεκίνησαν να σπάνε μάρμαρα, έστησαν οδοφράγματα στην οδό Εγνατία και στους χώρους του πανεπιστημίου και στη συνέχεια εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού επιχειρούσε διαρκώς για να σβήσει τις φωτιές που άναβαν οι κουκουλοφόροι και να τους απωθήσει.

Θεσσαλονίκη επεισόδια (2)
Θεσσαλονίκη επεισόδια (2)
Θεσσαλονίκη επεισόδια (1)

Επιπλέον, τα άτομα χρησιμοποίησαν τους εσωτερικούς χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής ως ορμητήριο, ενώ προκάλεσαν αρκετές ζημιές στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η κατάσταση ημέμησε, με τους ανθρώπους της καθαριότητας να προσπαθούν να καθαρίσουν την οδό Εγνατία για να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, μόλις καθαρίσει και η ατμόσφαιρα από τα χημικά.

Θεσσαλονίκη, έξω από το ΑΠΘ (1)
thessaloniki-prosagwges__1_
thessaloniki-prosagwges__2_
thessaloniki-prosagwges__3_
thessaloniki-prosagwges__4_
polytexneio__6_
polytexneio__7_
polytexneio__4_
polytexneio__5_

Σημειώνεται ότι υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Καμάρα, για τα άτομα που έγινε η προσαγωγή τους από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσουν οι πορείες για το Πολυτεχνείο, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Αγίου Δημητρίου και έκαψαν ολοσχερώς μια δίκυκλη επιχειρησιακή μοτοσυκλέτα της ΕΛ.ΑΣ.

thessaloniki__54_
thessaloniki__55_
thessaloniki__51_
thessaloniki__52_
thessaloniki__53_
protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *