20 Μαΐου 2024

Πέτσας: Πώς θα γίνει η διαδοχική επανέναρξη λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας ανέφερε: «αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

«Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο».

Και τέλος, «θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου αρχές Ιουλίου».

Για τα σχολεία διευκρίνισε  ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Τέλος το SMS

Το τέλος των SMS και των εντύπων για τη μετακίνηση προανήγγειλε, λέγοντας πως «το SMS και το έγγραφο θα πάψουν να είναι στην καθημερινότητά μας από τις πρώτες μέρες άρσης των μέτρων».

Αύριο στις 6 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα και  με ποια σειρά θα γίνει η διαδοχική επανέναρξη λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων,που εκτείνεται από τις 4 Μαΐου μέχρι και το τέλος Ιουνίου,δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *