22 Μαΐου 2024

Πάσχα 2020: Θα το θυμόμαστε για πάντα – Ψησταριές σε ταράτσες και μπαλκόνια

(EUROKINISSI/

Το φετινό Πάσχα θα το θυμόμαστε για πάντα, αφού λόγω του κορωνοϊού, αναγκαστήκαμε να το γιορτάσουμε διαφορετικά!

Οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα γιόρτασαν σε μπαλκόνια, ταράτσες και στις αυλές των σπιτιών τους, χωρίς ωστόσο να στερηθούν τα παραδοσιακά φαγητά της ημέρας!

Φωτογραφία: Intimenews

Στήθηκαν ψησταριές και σούβλες σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου η φετινή Ανάσταση να γιορταστεί παραδοσιακά και άκρως οικογενειακά.

Πάσχα στο Κρυονέρι Αττικής – Στις αυλές τους οι κάτοικοι έψησαν τον οβελία

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Μάλιστα σε πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και της επαρχίας έβαλαν δυνατά τη μουσική και τα τραγούδια ακουγόντουσαν σε όλη τη γειτονιά.

Οι δήμοι της Αττικής προσπάθησαν να καλύψουν το όποιο κενό, στο βαθμό που αυτό θα ήταν δυνατόν. Οι περισσότεροι μετέδιδαν καθημερινά και διαδικτυακά τις Θείες Ακολουθίες των Ιερών Ναών της πόλης τους, μέσα από ειδική πλατφόρμα της επίσημης ιστοσελίδας τους, μερίμνησαν για τα άτομα που βιώνουν απομονωμένα αυτή την πανδημία, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες, οι ΑμεΑ κά, με τη διανομή στα σπίτια τους τροφίμων και φαρμάκων και ειδικά αυτό το τριήμερο, μοίρασαν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους και «Πασχαλινά γεύματα» στις άπορες οικογένειες και σε αυτές που δεν μπορούν οικονομικά ή για λόγους υγείας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους.

Όπως φαίνεται πάντως και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν τα πρακτορεία INTIME και EUROKINISSI, την Κυριακή του Πάσχα στην Αθήνα οι εικόνες ήταν πρωτόγνωρες με τους δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης να είναι έρημα.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *