17 Μαΐου 2024

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 93-97 – “Λύγισε” μετά από δύο παρατάσεις

EUROKINISSI

Ο βελτιωμένος Παναθηναϊκός πάλεψε για 50 (!) λεπτά το παιχνίδι απέναντι στην ακριβή και γεμάτη σταρ Ρεάλ Μαδρίτης, όμως «λύγισε» στη 2η παράταση, ύστερα από ένα μεγάλο θρίλερ στο ΟΑΚΑ και υποχώρησε στο 4-9 της βαθμολογίας της Euroleague. Από την άλλη, οι Ισπανοί ανέβηκαν στο 9-5.

Οι «πράσινοι» έκαναν… κατάθεση ψυχής, γύρισαν από το -14 της 3ης περιόδου και έστειλαν τον αγώνα στην παράταση, παρά τα μαζεμένα διαιτητικά λάθη, που έγιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης εις βάρος τους. Για να φτάσουν στην ισοφάριση χρειάστηκαν ένα τρομερό step up του Νεμάνια Νέντοβιτς, που είχε 5π. στο 30′ και τελείωσε με 27 πόντους, αλλά και μια μεγάλη εμφάνιση του αρχηγού τους, Ιωάννη Παπαπέτρου (18π., 7ρ.). Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, όμως αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον «πύργο» της «βασίλισσας», Έντι Ταβάρες, που έκανε σπουδαία εμφάνιση (double – double με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ). Ο… άσος που βγήκε από το μανίκι του Πάμπλο Λάσο στον επιπλέον χρόνο ήταν ο Αλμπέρτο Αμπάλδε, που τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και «μίλησε» στα κρίσιμα. Να σημειώσουμε πως ο Σέλβιν Μακ τραυματίστηκε στο φινάλε της 3ης περιόδου και δεν αγωνίστηκε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Το «τριφύλλι» είχε μόλις 25% στα τρίποντα (7/28), όμως και οι Μαδριλένοι… πληγώθηκαν από την αστοχία τους (6/33 3π. και 18%). Παρ’ όλα αυτά, το πλάνο του Γιώργου Βόβορα σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού και η «μαχητικότητα» του «πράσινου» ρόστερ έφεραν ένα ματς που στο 30′ έμοιαζε χαμένο να κριθεί σε μια… κλωστή.

 

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

 

sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *