17 Μαΐου 2024

Ολυμπιακός: «Δώρο» από τη Λυών – Απευθείας στα play off του Champions League

Η Λυών έκανε το δώρο στον Ολυμπιακό. Απέκλεισε δηλαδή την Γιουβέντους και μπήκε στο Final 8 και στη συνέχεια δεν έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Champions League. Και τι δώρο ε;

Εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό όμιλο… Δεν το λες και λίγο. Πόσω μάλλον σε μια τόσο δύσκολη και περίεργη σεζόν με τα προκριματικά να κρύβουν παγίδες.

Η Λυών λοιπόν αποκλείστηκε κι έτσι αυτόματα ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στα play off του Champions League (όπως και η πρωταθλήτρια Τσεχίας, Σλάβια Πράγας). Δεν θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό και με μονό ματς, αλλά θα παίξει για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League στα play off. Κανονικά δηλαδή σε διπλούς αγώνες (22/23 Σεπτεμβρίου πρώτο ματς, 29/30 το δεύτερο).

Και φυσικά η παρουσία του στα play off του εξασφαλίζει σε περίπτωση αποκλεισμού την είσοδό του στους ομίλους του Europa League!

Οπερ σημαίνει πως θα έχουμε μίνιμουμ μία ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλισμένα 10+ εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του…

Ο ΑΓΙΑΞ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Ομως δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, ο οποίος ευνοείται από την συγκεκριμένη εξέλιξη! Ο Αγιαξ γίνεται αυτόματα η 26η ομάδα του επόμενου Champions League.

Ο «Αίαντας» δεν θα αγωνιστεί στα play off και θα περάσει κατευθείαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ετσι μας μένουν έξι ομάδες τις οποίες θα τις μάθουμε μέσα από την διαδικασία των προκριματικών.

 

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *