20 Μαΐου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Στέφανος Ντούσκος

Έγραψε ιστορία, ο Στέφανος Ντούσκος καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χαρίζοντας το 4ο ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στη διοργάνωση.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Στέφανος Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα κι άκουσα τον εθνικό ύμνο και είδα την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά», ανέφερε στο MEGA.

«Έδωσα την ψυχή μου σε αυτήν την κούρσα, δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι βρίσκονται στην κορυφή του όλου του πλανήτη. Δύο χρόνια το πάλευα πάρα πολύ προσπαθούσα να είμαι στον τελικό με όλα αυτά τα ονόματα και σήμερα έκανα κάτι το εξωπραγματικό», αναφέρει ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Γιάννενα ζουν στους ρυθμούς του δικού τους Στέφανου… μαζί τους όλη η Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *