5 Μαΐου 2024

Ολική ανατροπή στην υπόθεση Βαλυράκη – Η συζυγός του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Περιπλέκεται η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, καθώς, η συζυγός του, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια επικαλούμενη μαρτυρίες που κάνουν λόγο για εμπλοκή ενός επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, υποστηρίζει τα ακόλουθα: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σημειώνεται ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η κηδεία του θα γινόταν αύριο Τετάρτη στο νεκροταφείο του Παπάγου, αργότερα έγινε γνωστό ότι η οικογένειά του την ανέβαλε.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο ιατροδικαστής εντόπισε μάλιστα και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να υπήρξε κάποιο παθολογικό εύρημα, για παράδειγμα κάποιο καρδιακό επεισόδιο, που να οδήγησε στην πτώση του μέσα στη θάλασσα, οπότε οι πιθανότερες εκδοχές είναι το ατύχημα ή κάποια λιποθυμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός την Κυριακή κοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας ή «Νησί των Ονείρων» από το Λιμενικό Σώμα, καθώς είχε βγει βόλτα με το σκάφος του και δεν είχε δώσει σημάδια ζωής για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να ειδοποιήσει τις Αρχές.

 

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *