20 Μαΐου 2024

Nοσοκομεία του Καναδά συλλέγουν ιατρικές μεταχειρισμένες μάσκες N95

Ορισμένα νοσοκομεία του Καναδά συλλέγουν μεταχειρισμένες μάσκες N95, ώστε να μπορούν να απολυμανθούν και να φορεθούν ξανά σε περίπτωση που είναι αδύνατο να βρεθούν καινούργια εν μέσω ενός παγκόσμιου αγώνα για ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό που προκαλείται από την πανδημία του coronavirus.

Σύμφωνα με το Reuters,το ζήτημα έγινε πιο πιεστικό στον Καναδά, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν ορισμένες εξαγωγές προστατευτικών εργαλείων. Στις 5 Απριλίου, η επικεφαλής ιατρική του Καναδά, Theresa Tam, είπε ότι τα νοσοκομεία δεν πρέπει να πετάξουν ιατρικές μάσκες, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών συσκευών N95, επειδή μπορεί να είναι δυνατή η απολύμανση και η επαναχρησιμοποίησή τους.

Το Ινστιτούτο Έρευνας CHEO στην Οττάβα ετοιμάζεται να αποστειρώσει τις μάσκες με υπεριώδες φως για το παιδιατρικό κέντρο υγείας CHEO.

«Αυτή η μετάβαση από το να έχεις μάσκες στο να μην έχεις μάσκες μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, οπότε το να έχουμε κάτι στη θέση του τώρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι είναι πραγματικά σημαντικό», δήλωσε η Katie O’Hearn, συντονιστής της έρευνας στο ινστιτούτο.

Μέχρι στιγμής το ινστιτούτο έχει εξετάσει τις υπεριώδεις μικροβιοκτόνες ακτινοβολίες και τις μεθόδους απολύμανσης μικροκυμάτων και θερμότητας, αλλά μελετά επίσης χημικά απολυμαντικά, συμπεριλαμβανομένου του υπεροξειδίου του υδρογόνου που εξατμίζεται.

«Βρήκαμε ότι το υπεριώδες φως θα μπορούσε να απομακρύνει επιτυχώς τα ιογενή παθογόνα από τη μάσκα», είπε, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι ταιριάζουν ακόμα σωστά στο πρόσωπο. Εάν απαιτούνται χρησιμοποιημένες μάσκες, το νοσοκομείο θα μπορούσε να κάνει απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία στα εργαστήρια μικροβιολογίας, δήλωσε ο O’Hearn.

Η CHEO, η οποία χρησιμοποιεί περίπου 250 μάσκες N95 την ημέρα, διαθέτει επί του παρόντος επαρκή ποσότητα νέων μασκών, δήλωσε ο επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της, Lindy Samson.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει εντολή σε ομοσπονδιακούς οργανισμούς να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε αρχή είναι απαραίτητη για να διατηρήσουν εξαιρετικά περιζήτητα ιατρικά εφόδια στη χώρα, ξεκινώντας μια διπλωματική αντιπαράθεση με τον Καναδά πάνω από μάσκες N95 που παράγονται από την 3M Co.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Καναδά, Chrystia Freeland, χαρακτήρισε την αγορά ιατρικού εξοπλισμού ως «μια άγρια ​​Δύση» και η κυβέρνηση ενθαρρύνει περισσότερη εγχώρια παραγωγή ιατρικών προμηθειών.

Τα νοσοκομεία στο New Brunswick, το Newfoundland, το Ontario και το Saskatchewan συλλέγουν όλες τις χρησιμοποιημένες μάσκες και σχεδιάζουν να τις αποστειρώσουν σε περίπτωση που εξαντληθούν νέες. Η υγειονομική αρχή της Βρετανικής Κολομβίας αξιολογεί εάν θα κάνει το ίδιο, δήλωσε ο επικεφαλής Υγείας Bonnie Henry.

Το Horizon Health Network στο New Brunswick βρίσκεται στα «πολύ πρώιμα στάδια της εξέτασης της σκοπιμότητας της απολύμανσης και της επαναχρησιμοποίησης αναπνευστικών συσκευών N95 κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», δήλωσε η Margaret Melanson, αντιπρόεδρος.

Η Ανατολική Υγεία του Newfoundland αναπτύσσει μια διαδικασία επαναχρησιμοποίησης αναπνευστικών συσκευών N95. Η επαρχιακή αρχή υγείας του Σασκάτσουαν δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το Κέντρο Εμβολίων και Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημίου του Σασκάτσουαν για τη χρήση υπεροξειδίου του ατμοποιημένου υδρογόνου για την απολύμανση των αναπνευστικών μασκών.

Στο Οντάριο, το Κέντρο Επιστημών Υγείας Sunnybrook του Τορόντο συλλέγει επίσης χρησιμοποιημένες μάσκες και έχει κάνει τις δικές του δοκιμές αλλά δεν τις έχει χρησιμοποιήσει ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο Michael Garron του Τορόντο συλλέγει γυαλιά στο τέλος των αλλαγών και εξετάζει πιθανές μεθόδους απολύμανσης, ενώ το Πανεπιστημιακό Δίκτυο Υγείας της πόλης δήλωσε ότι σώζει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό ενώ αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.

Όλες οι υγειονομικές αρχές και τα νοσοκομεία δήλωσαν ότι θα χρειαστούν έγκριση είτε από την επαρχία είτε από την ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν αποστειρωμένες μάσκες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *