19 Μαΐου 2024

Νέα ενεργοποίηση του 112: Εκκενώνονται κι άλλες περιοχές λόγω της φωτιάς στην Κορινθία

Σε συνέχεια προηγούμενων μηνυμάτων σχετικά με την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή Σχίνου Κορινθίας και λόγω της αναμενόμενης ραγδαίας ενίσχυσης των ανέμων κατά τη διάρκεια της νύχτας, συστήνεται στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας. Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν 166 πυροσβέστες με 54 οχήματα, με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους της περιοχής, ενώ εκκενώθηκαν έξι χωριά και οικισμοί, συγκεκριμένα ο Σχίνος, η Αγία Σωτήρα, οι Βαμβακιές, η Μαυρολίμνη, το Μάζι, το Παρασκευά και δύο μονές, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής.

Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά κινήθηκε προς το Αλεποχώρι. Το μεσημέρι διαφαινόταν πως η πυρκαγιά στην περιοχή Σχίνου-Αλεποχωρίου στα Γεράνεια βρισκόταν σε κάποια ύφεση, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που άρχισαν να φυσούν στο σημείο ενεργοποίησαν το πύρινο μέτωπο, το οποίο μάλιστα στράφηκε προς τα Μέγαρα. Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός των μηνυμάτων μέσω του 112 και προληπτικά εκκενώθηκαν άλλοι τρεις οικισμοί από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα. Έτσι μέσω των μηνυμάτων από το 112 οι κάτοικοι παροτρύνθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Προηγουμένως, η πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Λουτρακίου, είχε ήδη κατακάψει περί τα 20.000 στρέμματα. Επίσης έχουν εκκενωθεί πολλοί οικισμοί από τον Σχίνο έως το Αλεποχώρι και έχουν υποστεί ζημιές πολλά σπίτια και αγροτικές υποδομές.

zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *