9 Μαΐου 2024

Mundobasket 2023: Στα ημιτελικά η Γερμανία έπειτα από αγώνα – θρίλερ!

Η Γερμανία επιβλήθηκε της Λετονίας με σκορ 81-79 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, εκεί όπου την περιμένουν οι ΗΠΑ.

Έπειτα από έναν αγώνα – θρίλερ, η Γερμανία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λετονίας (81-79) και πήρε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, εκεί όπου την περιμένουν οι ΗΠΑ του Στιβ Κερ.

Κορυφαίος για τους Γερμανούς ο Βάγκνερ ο οποίος απουσίασε από τέσσερα προηγούμενα ματς των «πάντσερ», ενώ ο Σρούντερ κινήθηκε σε ρηχά επίπεδα, μιλώντας ωστόσο στην τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Για τους Λετονούς ξεχώρισαν οι Ζάγκαρς (24 π.), Μπέρτανς (20 π.) κα Σμιτς (14 π.).

Ο αγώνας

Η Λετονία ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και κατάφερε να πιάσει τους Γερμανούς στον ύπνο. Η ομάδα της Βαλτικής πήρε γρήγορα προβάδισμα 10 πόντων (3-13 στο 6ο λεπτό), όμως οι Βάγκνερ και Λο πέρασαν στο παρκέ και κατάφεραν να μαζέψουν το σκορ αμέσως (13-16 στο τέλος του δεκαλέπτου).

Την ώρα που ο Σρούντερ ήταν στον πάγκο, η ομάδα του Χέρμπερτ έτρεξε ένα σερί 9-0 και πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα. Οι Γερμανοί τελικά έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 2 πόντους (36-34) και όλα έδειχναν ότι θα δούμε ένα ματς για γερά νεύρα.

Όπως και τελικά συνέβη, αφού και στο τρίτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοι πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι τη συμπλήρωση του 30λεπτου, που βρήκε τους Γερμανούς μπροστά με διαφορά τριών πόντων (62-59).

Η τελευταία περίοδος έδειχνε ότι γέρνει προς την πλευρά των τελικών νικητών, οι οποίοι έτρεξαν στο γήπεδο και κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 11 πόντους (70-59). Όμως την ώρα που άπαντες νόμιζαν ότι το παιχνίδι κρίθηκε, οι Ζάγκαρτς και Ρόλαντ Σμιτς με δύο τρίποντα μείωσαν στους πέντε αγχώνοντας τους αντιπάλους τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα τόσο η διαφορά ροκανιζόταν συνεχώς και τελικά φτάσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου η Γερμανία προηγούταν με 81-79 και ο Μπέρτανς επιχείρησε τρίποντο νίκης, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι κι έτσι οι Λετονοί αποκλείστηκαν, φεύγοντας όμως με το κεφάλι ψηλά.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-34, 62-59, 81-79

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χέρμπερτ): Χόλατς, Λο 6, Ομοστ 13, Σρούντερ 9, Τάις 9 (8 ριμπάουντ), Τίμαν 10, Φόγκτμαν 3, Φραντς Βάγκνερ 16, Μο Βάγκνερ 12

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπάνκι): Ντάβις Μπέρτανς 20, Τσάβαρς, Γκραζούλις 8, Ρ. Κούρουτς 7, Α. Κούρουτς 2, Σκέλε, Σμιτς 14, Στράουτινς, Ζάγκαρτς 24, Ζόρικς 4

 

 

sportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *