20 Μαΐου 2024

Μεγάλη θλίψη στα Τρίκαλα με τον θάνατο του γνωστού αγγειοχειρούργο γιατρό Στέλιο Κούτσια

Μια είδηση σοκ που  προκάλεσε μεγάλη θλίψη στα Τρίκαλα το μεσημέρι της Παρασκευής με τον θάνατο του γνωστού τρικαλινού γιατρού Στέλιου Κούτσια

Ο αγγειοχειρουργός Στέλιος Κούτσιας, 56 ετών, Τρικαλινής καταγωγής, γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παλαιότερα και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο γιατρός που βρήκε τραγικό θάνατο το μεσημέρι της Παρασκευής στην κλινική Πατσίδη στη Λάρισα,όπου είχε βρεθεί εκεί για προσωπική του υπόθεση.

Πρόκειται για δυστύχημα που έγινε σε εσωτερικό χώρο της κλινικής της Λάρισας, καθώς ο άτυχος ιατρός καταπλακώθηκε από εμπορευματικό αναβατόριο.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στον ιατρικό -και όχι μόνο κόσμο- που με δεκάδες μηνύματα αποχαιρετούν από το μεσημέρι τον εκλιπόντα.

Με θερμά λόγια αποχαιρετά τον Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Στέλιο Κούτσια ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Νίκος Κατσακιώρης.

«Υπήρξε ένας άνθρωπος ακέραιος, δημιουργικός, μαχητικός, διεκδικητικός, με ευγένεια και ευθύτητα στους τρόπους του, με επαγγελματικό ήθος, ένας επιστήμονας με όραμα τόσο για την κλινική όσο και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

«Η κοινότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τον αποχαιρετά σε κλίμα οδύνης» τονίζει ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος θυμίζοντας την καθοριστική του συμβολή στην ίδρυση της Αγγειοχειρουργικής κλινικής.

Λίγα λόγια….

O Στυλιανός Κούτσιας ήταν  απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1983-1989) και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Βαθμός «Αριστα»).

Ειδικεύτηκε σε τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής σε Νοσοκομείο της Αγγλίας (Royal Bluckburn Infirmary), στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 των Αθηνών και στο Αγγειοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.

Απέκτησε τον τίτλο Ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής τον Δεκέμβριο του 2001.

Εξειδικεύτηκε στην Ενδοαγγειακή χειρουργική στη Μεγάλη Βρεττανία (Νοσοκομείο Queen’s Mary, Νότινγχαμ) κάτω από την καθοδήγηση ενός από τους πρωτοπόρους της Ενδοαγγειακής Χειρουργικής στον κόσμο, τον Καθηγητή Brian Hopkinson.

Αποτέλεσε τον πρώτο (1ο) Επιμελητή Ειδικό Αγγειοχειρουργό, της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που είναι εγκατεστημένη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (από το Μάρτιο του 2006). Η κλινική αυτή εξυπηρετεί όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας και το Νομό Φθιώτιδας (περίπου 1.000.000 πληθυσμό).

Συμμετείχε σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια (workshop) που αφορούσαν την Ενδοαγγειακή χειρουργική, τις νέες τεχνικές ενδοφλέβιας κατά-λυσης των κιρσών (Laser ή ραδιοσυχνότητες) και τη θεραπεία του Διαβητικού ποδιού.

Από τον Ιανουάριο του 2011 έχει εκλεγεί Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής – Ενδοαγγειακής Χειρουργικής της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συμμετέχει σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Κλινικής.

Από τις 26 Ιουνίου 2018 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και είναι υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείων Ιωαννίνων.

Η Ελλάδα αλλά και το σύστημα υγείας χάνει έναν από τους πιο καταξιωμένους γιατρούς της χώρας μας και όχι μόνο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *