7 Μαΐου 2024

Λοιμωξιολόγοι: «Μετά τις 21 Δεκεμβρίου είναι πιο ασφαλές το άνοιγμα της κοινωνίας» – Διστακτικοί στο άνοιγμα των σχολείων

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), προειδοποιεί για ένα «τρίτο κύμα» πανδημίας σε περίπτωση που η Ευρώπη «ανοίξει» στις 7 Δεκεμβρίου

Κάτι τέτοιο ωστόσο μπορεί να αποφευχθεί, αν τα μέτρα παραταθούν ως τις 21 Δεκεμβρίου, η άνοδος των κρουσμάτων θα μεταφερθεί τον Ιανουάριο και μάλιστα με ηπιότερους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vulpinews.gr , δεδομένη πρέπει να θεωρείται πλέον η παράταση του lockdown και πέραν της 7ης Δεκεμβρίου στην χώρα μας, μιας και η επιδημιολογική κατάσταση  δεν επιτρέπει το «άνοιγμα» να γίνει ούτε την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου μήνα, που λήγουν τα μέτρα, μετά και την πρώτη παράταση που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Προβληματισμός για το εάν πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι σχολικές μονάδες της χώρας εκφράζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων που παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πορεία.

Για τα σχολεία, οι ειδικοί επισημάνουν ότι το άνοιγμα  για μία η δύο εβδομάδες μέσα στο Δεκέμβριο μπορεί να είναι καταστροφικό και να γκρεμίσει ότι προσπάθεια γίνεται όλο αυτό το διάστημα.

Ειδικότερα, στην Επιτροπή υπάρχουν «φωνές», ώστε να «μην ανοίξει τίποτα» εντός των εορτών, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση ίσως ξεφύγει ξανά. Και ίσως μετά η χώρα και το ΕΣΥ μπει σε μεγαλύτερους μπελάδες…

Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε, «όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση».

Εάν λάβουμε όλα τα παραπάνω , δεν φαίνεται ορατό το άνοιγμα των σχολικών μονάδων εντός του Δεκεμβρίου,εκτός εάν οι επιδημιολογικοί δείκτες καμπύλης μας επιφυλάσσουν ευχάριστα νούμερα.

Όσο για το άνοιγμα της οικονομίας ,από την στιγμή που όλοι λένε σε ΝΑΙ σε οριζόντιο άνοιγμα, η επικρατέστερη ημερομηνία φαντάζει η 21 Δεκεμβρίου …χωρίς φυσικά να είναι κάτι σίγουρο …όσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό τόσο θα παρατείνεται το lockdown.

Επιδημιολόγοι και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση περίμεναν άλλα στοιχεία για να προχωρήσουν στην άρση του lockdown.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *