18 Μαΐου 2024

Λιανοκλάδι: Οργή Μητροπολίτη για τον Ιερέα που έκανε αγιασμό με τη μάνικα

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό έλαβε χώρα την παραμονή των Θεοφανείων στην περιοχή της  Λαμίας και συγκεκριμένα στο Λιανοκλάδι

Ιερέας της Ενορίας στο Λιανοκλάδι, αδυνατώντας να πάει από σπίτι σε σπίτι για τον καθιερωμένο αγιασμό, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, αποφάσισε να αγιάσει τους κατοίκους με ένα διαφορετικό τρόπο.    Επιβιβάστηκε σε πυροσβεστικό όχημα και τη μάνικα αγίασε τους πολίτες που ήταν εκείνη την ώρα στο δρόμο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους και ο συγκεκριμένος  ιερέας μετακινήθηκε σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας.

Άμεση και η αντίδραση του δημάρχου Λαμιέων όπου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο συγκεκριμένος Ιερέας μας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο αίτημα για την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Αρκετές φορές έχει καταθέσει παρόμοιο αίτημα ο συγκεκριμένος ιερέας για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιούνταν και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου και ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Διερχόμενος οδηγός που δεν πίστευε στα μάτια του τράβηξε ένα βίντεο το οποίο μέσα σε λίγες ώρες έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *