10 Μαΐου 2024

Κύπελλο: Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ, 1-0 την ΑΕΚ // Ισόπαλοι 1-1 στα Γιάννενα ΠΑΣ και Ολυμπιακός

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών για το κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1

Με το σκορ στο 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες» στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι του Εραμούσπε, ενώ για τους Πειραιώτες ισοφάρισε στο 73’ ο Χασάν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λοντίγκιν. Δεξιός μπακ ο Σάλιακας, αριστερός ο Πίρσμαν και οι Παντελάκης – Εραμνούσπε συνέθεσαν το κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί χαφ έπαιξαν οι Κάστρο και Ντομίνγκες, στο δεξί φτερό ήταν ο Ελευθεριάδης, στο άλλο ο Παμλίδης και ο Καρτάλης πίσω από τον Μιλιντσεάνου.

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε ξανά με 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Σα, τριάδα στην άμυνα με Μπα (αριστερά), Παπασταθόπουλο (κέντρο) και Σεμέδο (δεξιά). Στο δεξιό άκρο ήταν ο Λαλά, ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό, με Καμαρά και Μπουχαλάκη οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερά στην επίθεση ξεκίνησε ο Φορτούνης, δεξιά ο Μπρούμα και στην κορυφή ο Χασάν.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, από σέντρα του Πίρσμαν και σουτ του Φάμπρι Κάστρο, ο Μπα σταμάτησε την πορεία της μπάλας. Ο Λετονός διαιτητής Αντρίς Τρεϊμάνις, αφού έλεγξε τη φάση μέσω VAR  έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία των δικτύων του Σα -έμεινε στο κέντρο της εστίας του- κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο,με αποτέλεσμα στο 46′ να μπει στη θέση του ο Χολέμπας.

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο προπονητής του Ολυμπιακού άλλαξε για τρίτη φορά διάταξη μετά την είσοδο και του Ελ Αραμπί στον αγωνιστικό χώρο, υπερφορτώνοντας την επίθεσή του και η επιλογή του στο 73’. Μετά από συνεχόμενα «γεμίσματα» προς την περιοχή του Λοντίγκιν, ο Φορτούνης έβγαλε σέντρα προς τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος έπιασε ένα εντυπωσιακό γυριστό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον Ολυμπιακό.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-1 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 45’+6 πεν. Εραμούσπε (ΠΑΣ Γιάννινα), 73′ Χασάν (Ολυμπιακός)

Κίτρινες κάρτες: Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάστρο, Πίρσμαν – Ρέαμπτσιουκ, Μπα

Κόκκινες κάρτες: –

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Παμλίδης (87′ Μπρένερ), Ελευθεριάδης (81′ Κάργας), Καρτάλης (90′ Καρτάλης), Μιλιτσεάνου (81′ Πανουργίας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλος (46′ Χολέμπας), Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (61′ Μασούρας), Καμαρά (70′ Εμβιλά), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα (70′ Ελ Αραμπί), Χασάν.

AEK – ΠΑΟΚ 0-1

Με γκολ του Μουργκ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό στο ματς-ρεβάνς της Τούμπας.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε τελικά λίγες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Τσιντώτας επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, όπως συμβαίνει στα ματς Κυπέλλου, ενώ ο Νεντελτσιάρου ξεκίνησε αυτή τη φορά πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, με τους Λόπες και Νταντσένκο να διατηρούνται στα άκρα. Ο Γαλανόπουλος επίσης γύρισε στο αρχικό σχήμα μαζί με τον Κρίστιτσιτς στον άξονα, με τον Μάνταλο μπροστά τους ενώ η τριάδα της επίθεσης παρέμεινε η ίδια με τους Λιβάι Γκαρσία και Τάνκοβιτς στα άκρα και τον Ολιβέιρα στην κορυφή. Και ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε ένα 4-2-3-1 με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πασχαλάκης διατηρήθηκε κάτω από την εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας συμπλήρωναν οι Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπάμπα. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, με τον Ελ Καντουρί μπροστά τους. Ο Τζόλης ξεκίνησε στο ένα άκρο, ενώ στο άλλο βρισκόταν ο Α. Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Κρμέντσικ.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δείχνοντας αποφασισμένη να ξεπεράσει το σοκ της συντριβής από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη κι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στα… καλά του μετά το 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Γνώριζαν ότι οι ομάδες τους δεν θα άντεχαν άλλη ήττα και έδειχναν να συμβιβάζονται με ένα πολύ κακό ματς και ένα… αναπόφευκτο 0-0. Όλα όμως ανατράπηκαν στην τελευταία φάση του αγώνα!

Ένα αριστοτεχνικό φάουλ του Μουργκ στην πρώτη και… μοναδική του επαφή με τη μπάλα (αφού είχε μπει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα) διαμόρφωσε το τελικό 1-0 στο 94΄. Ούτε σέντρα δεν πρόλαβαν να κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτό το σκορ στη ρεβάνς της Τούμπας, τη μεγάλη εβδομάδα.

Κίτρινες κάρτες: Ολιβέιρα, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Αλμπάνης, Κρίστισιτς – Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί

Κόκκινες κάρτες: –

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63′ Σιμάνσκι), Κρίστισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος (88′ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (63′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (64′ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64′ Ουάρντα), Τζόλης (90’+1 Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ (73′ Σφιντέρσκι).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *